Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 22:18

Ο Πετράκος για διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο

Ο Πετράκος για διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο

 

“Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου αλλά και σε όλους τους συμφωνούντες και χειροκροτητές του δήθεν πρωτοποριακού έργου της δήθεν «ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο», αποτελεί και η νέα απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Θανάσης Πετράκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας /Μέρα25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Παρατηρεί πως “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια ακόμη φορά λέει ότι δεν μπορεί ακόμη να εγκρίνει την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου και πολυδιαφημισμένου έργου. Ζητάει πρόσθετες διευκρινίσεις και ο χρόνος υποβολής τους λήγει σε 10 ημέρες στις 27 Μαΐου 2024. Συνεπώς, συνελήφθησαν ψευδόμενοι για μια ακόμη φορά κυβέρνηση περιφερειακή αρχή και ΦΟΔΣΑ. Επομένως οι τυχόν εκταμιεύσεις-χρηματοδότηση που τυχόν έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι παράνομες!!!”.

Αναφέρει ότι “για μια ακόμη φορά δικαιωθήκαμε στα όσα έχουμε και έχω καταγγείλει από το 2011 και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και στη Βουλή, αλλά και στα όσα είχε καταγγείλει ο πρώην ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής στην Ευρωβουλή και ο πρώην βουλευτής του Μέρα 25 Κρίτωνας Αρσένης το 2021 το 2022 και το 2023 στη Βουλή”.

Και καταλήγοντας ο Θαν. Πετράκος υποστηρίζει “ότι ένα είναι βέβαιο ότι τον νέο εθνικό εργολάβο την ΤΕΡΝΑ θα την χρυσοπληρώσουν οι Έλληνες πολίτες και οι Πελοποννήσιοι δυο φορές. Για αυτό στις επερχόμενες ευρωεκλογές πρέπει να καταψηφίσουν τη κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει με αυτό το πανάκριβο και αντιπεριβαλλοντικό έργο ΣΔΙΤ και να υπερψηφίσουν «Ενωτική πρωτοβουλία , ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά»”.