Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 22:53

Επίσκεψη και ομιλία Κασσελάκη στην Καλαμάτα: “Μήνυμα κατά της κυβερνητικής αλαζονείας” (βίντεο-φωτογραφίες)

Επίσκεψη και ομιλία Κασσελάκη στην Καλαμάτα:  “Μήνυμα κατά της κυβερνητικής αλαζονείας” (βίντεο-φωτογραφίες)

Να σταλεί “μήνυμα ή τώρα ή ποτέ, μήνυμα τέλος η αλαζονεία, ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να μπαζώνει και να συγκαλύπτει” στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ζήτησε από τους πολίτες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας απόψε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας κι επικρίνοντας δριμύτατα την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Σημείωσε πως “η αλλαγή, η ελπίδα, η καλύτερη ζωή έρχονται. Η καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας και πρέπει να το πιστέψει ο λαός και να στείλει μήνυμα στις 9 Ιουνίου” και προέτρεψε “να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, να νιώσει η Ν.Δ. την ανάσα μας. Εσείς θα πείτε τέλος στα σενάρια, στην πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Εσείς θα πείτε ποιος θα είναι ο αντίπαλος της Ν.Δ. και θα είναι το κόμμα που δεν είναι εξαρτημένο από συμφέροντα”.

Ο Στ. Κασσελάκης επεσήμανε ότι τα μηνύματα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανθρωπιά, αλληλεγγύη, διαφάνεια, ελπίδα, ειρήνη και κοινωνική ειρήνη και κράτος δικαίου που θα σέβεται τον πολίτη.

Αφού παρατήρησε ότι “σύγχρονη είναι η Αριστερά που έχει προτάσεις για καλύτερη ζωή”, εξαπέλυσε βολές άλλων κομμάτων του χώρου, κάνοντας λόγο για “δήθεν προοδευτικούς πολιτικούς που έχουν το εμπόριο της Αριστεράς”.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, μίλησε για ασυλία και ξέπλυμα του 41%, εκτίμησε πως είναι “πρωτοφανές αυτό που γίνεται με το έγκλημα των Τεμπών, βρίσκουν οστά ανθρώπων πεταμένα και δεν μιλάει κανείς” και δήλωσε ότι “δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, δεν θα πετύχει η συγκάλυψη, ό,τι έχει μπαζώσει, θα βγει στο φως”.

“ΨΈΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ 41%”

Επεσήμανε ότι είναι αδιανόητη η ευκολία με την οποία λέει ψέματα ο πρωθυπουργός, εξαιτίας της αλαζονείας του 41% και τον κατηγόρησε για δύο ακόμα ψέμματα.

Δήλωσε ότι με την κυβέρνηση της Ν.Δ. “η Ελλάδα δεν είναι πιο κοντά, αλλά απομακρύνεται από τον πυρήνα της Ευρώπης, είναι πρώτη στη διαφθορά και στους ασθενείς που δεν μπορούν να έχουν θεραπεία, είναι προτελευταία στην αγοραστική δύναμη και δεύτερη σε έμμεσους φόρους, πρώτη στα κακά και τελευταία στα καλά”. Και πρόσθεσε πως “το δεύτερο ψέμα είναι η σταθερότητα. Εχει χειροτερέψει η φτώχεια, η εγκληματικότητα στα ύψη, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν”, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα εθνικά ζητήματα (Τουρκία - Ερντογάν, Αλβανία - Ράμα και Βόρεια Μακεδονία – Συμφωνία Πρεσπών).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παρατήρησε ότι “όπου πηγαίνω, βλέπω ότι κάτι αλλάζει. Ηρθα να φέρω το μήνυμα της αλλαγής” και ανέφερε πως ο κόσμος τον προτρέπει “Στέφανε άλλαξέ τα όλα”.

Απαντώντας στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “έχει πλήρες κοστολογημένο πρόγραμμα 2,7 δις. ευρώ κοστολογημένο και φορολογικό νομοσχέδιο. Αυτοί που έχουν τα πολλά, θα πληρώνουν τα πολλά” και ανέλυσε αρκετά μέτρα που προτείνει.

Τέλος, όσον αφορά τα τοπικά ζητήματα, παρατήρησε ότι “ζείτε σε μία από τις προνομιούχες περιοχές της χώρας, αλλά εγκαταλελειμμένη από το κεντρικό κράτος”. Και μίλησε για μεγάλη καθυστέρηση στα έργα υποδομών, για τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αναφέροντας ότι “οι δύο παθολογικές κλινικές αντί να έχουν 12 γιατρούς έχουν 6” και τονίζοντας “δεν είναι αυτή η περίθαλψη που αξίζει η Μεσσηνία, η χώρα”.

* Ο Στέφανος Κασσελάκης έφθασε στην πλατεία 23ης Μαρτίου γύρω στις 7.15 σήμερα το απόγευμα, προερχόμενος από την Σπάρτη. Τον υποδέχθηκαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Μανώλης Μάκαρης, ο πρώην βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας και αρκετά μέλη και φίλοι του κόμματος. Περιόδευσε στο Ιστορικό Κέντρο, χαιρέτισε και άκουσε κόσμο, έβγαλε σέλφι και μπήκε σε καταστήματα. Ακολούθησε περιοδεία στον πεζόδρομο της Αριστομένους και στην κεντρική πλατεία, όπου χαιρέτισε και φωτογραφήθηκε με ανθρώπους κάθε ηλικίας και δεσμεύτηκε σε υποστηρικτές του ότι  δεν τους διαψεύσει.

* Αύριο Τετάρτη, ο Στ., Κασσελάκης, από τις 8.30 έως τις 9.15 το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Από τις 10 έως τις 10.30, θα βρεθεί σε μονάδα παραγωγής ελαιολάδου στην Πύλο.

Στις 12.30 το μεσημέρι θα φθάσει στον Πύργο, στην πλατεία Μίλτωνος Ιατρίδη και θα περιοδεύσει στην πόλη για μία ώρα.

Στη 1.45 θα βρεθεί στην Αμαλιάδα, όπου θα πραγματοποιήσει σύντομη περιοδεία σε καταστήματα και το διήμερο θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο μουσείο Μπελογιάννη, στην πόλη της Ηλείας.

{gallery}kasselakiskalamata2024-05-28{/gallery}