Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 22:58

Παρέμβαση Πετράκου για την ερήμωση της Μεγαλόπολης

Παρέμβαση Πετράκου για την ερήμωση της Μεγαλόπολης

“Για την ερήμωση της Μεγαλόπολης την αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης”, εκτίμησε ο Θανάσης Πετράκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜΕΡΑ25 - Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά”, που επισκέφθηκε την πόλη της Αρκαδίας.

Και δήλωσε πως στηρίζουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τον δρόμο της ανάπτυξης, που θα συνδέσει τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου, Αρχαία Ολυμπία, ναό Επικούριου Απόλλωνα, αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης και Μυστρά.
Ειδικότερα, μετά τη περιοδεία στην πόλη και τη συζήτηση με τους πολίτες, ο Θαν. Πετράκος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κώστα Μιχόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η Μεγαλόπολη βιώνει ερήμωση και παρακμή, γιατί παρά τις υποσχέσεις, δεν έχει γίνει τίποτα.

Μετά την ενημέρωση ο Θαν. Πετράκος δήλωσε, μεταξύ άλλων: “Το άλλοτε ενεργειακό κέντρο της Νότιας Ελλάδας, η περιοχή της Μεγαλόπολης είναι πλέον ένας έρημος τόπος. Για την ερήμωση της
Μεγαλόπολης την αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χωρίς καμία προετοιμασία και κανένα σχέδιο προχώρησε εσπευσμένα στην πρόωρη και βίαιη απολιγνιτοποίηση. Εμείς είχαμε αντιταχθεί και προειδοποιήσει για την κοινωνική και οικονομική καταστροφή της περιοχής και είχαμε αποκαλύψει ότι τα «χρυσά κουτάλια» που υποσχόταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους Μεγαλοπολίτες για να «χρυσώσει το χάπι» από τις αρνητικές κοινωοικονομικές συνέπειες της βίαιης και πρόωρης απολιγνιτοποίησης που επέβαλε, αποδείχτηκαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
Η «Ενωτική Πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25 - Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» απαιτεί άμεσα μέτρα οικονομικής ανασυγκρότησης της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής, με πρώτο βήμα την άμεση έγκριση του επιχειρηματικού πάρκου. Επιπλέον απαιτείται να τροποποιήσει το σχέδιο ένταξης και επιδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ (απολιγνιτοποίησης) που προέρχεται από το λεγόμενο «Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή, όπως ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης και η νέα δημοτική αρχή.
Παράλληλα, στηρίζουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε η δημοτική αρχή για να εντάξει στις προτεραιότητές της η κυβέρνηση την οδική σύνδεση Ολυμπίας - Μεγαλόπολης «τον δρόμο της ανάπτυξης», όπως χαρακτηρίζεται, διότι θα συνδέσει τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου. Αρχαία Ολυμπία, ναό Επικούριου Απόλλωνα, αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης, Αρχαία Μεσσήνη και Μυστρά. Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι είμαστε στο πλάι των πολιτών της περιοχής και της δημοτικής αρχής για να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες της πρόωρης και βίαιης απολιγνιτοποίησης”.