Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 08:45

“Γραμμή” Σαμαρά για Λοβέρδο ή Τσελέντη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου

“Γραμμή” Σαμαρά για Λοβέρδο ή Τσελέντη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου

 

“Γραμμή” για τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου ή εναλλακτικά τη Νίκη με… αδυναμία στον γνωστό καθηγητή Γεωφυσικής και Σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ακη Τσελέντη, φαίνεται να δίνει στο κοινό του ο Αντώνης Σαμαράς.

Τα σχετικά δημοσιεύματα πανελλαδικής κυκλοφορίας είτε σε ρεπορτάζ, είστε σε στήλες σχολιασμού όλο και πληθαίνουν και έρχονται να συμπληρώσουν τα όσα υποστηρίζουν και στη Μεσσηνία γνωστοί φίλοι του πρώην πρωθυπουργού.

Σε αυτό το μήκος κύματος η εφημερίδα “Παραπολιτικά” αυτό το Σαββατοκύριακο ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μην επισκεφτεί την Πελοπόννησο, ενώ συνδυάζει την διήμερη επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στη Μεσσηνία με την ειλημμένη απόφαση Σαμαρά να μην εμφανιστεί. Κάτι που, όπως προκύπτει τουλάχιστον από το εν λόγω δημοσίευμα, δεν φαίνεται να… χάλασε καθόλου τον. κ. Βορίδη.

Αναφορές στις εκλογικές διαρροές του περιβάλλοντος Σαμαρά προς Λοβέρδο και Νίκη, αλλά και στην χαλαρή συμμετοχή στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία από τοπικά στελέχη της Πελοποννήσου που παραμένουν πιστοί στον πρώην πρωθυπουργό υπήρχαν και στην “Καθημερινή” της Κυριακής. Τα φαινόμενα αυτά, σύμφωνα με την “Καθημερινή” εντοπίζονται περισσότερο σε Μεσσηνία και Αργολίδα.

Αντίστοιχες αναφορές υπήρχαν και στη χθεσινή “Απογευματινή” με τον αθηναϊκό Τύπο να σκιαγραφεί το τελευταίο διάστημα την διαφαινόμενη στάση του Αντώνη Σαμαρά ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου με την ελπίδα ότι τυχόν χαμηλά ποσοστά - παρά την πρωτιά - της Νέας Δημοκρατίας, ίσως θα πυροδοτήσουν νωρίτερα από το αναμενόμενο εσωκομματικές εξελίξεις και κυβερνητική κρίση.

Να θυμίσουμε πάντως σχετική αναφορά και προ εβδομάδων στην εφημερίδα “Το Βήμα”. Στις 19 Μαΐου ο “Βηματοδότης” έγραφε με τίτλο “Η «παράμετρος» Λοβέρδος”:

“Το άλλο μυστικό έχει ενδιαφέρον για διαφορετικούς λόγους. Επιμένουν ορισμένοι ότι η προσοχή στις προσεχείς εκλογές πρέπει να στραφεί στους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. Το κόμμα εμφανίζει μια ενδιαφέρουσα δυναμική προς το 3% στις δημοσκοπήσεις, καθώς φαίνεται να «παίρνει» και από το ΠαΣοΚ και από τη ΝΔ.

Το πρώτο το λες και αναμενόμενο, το δεύτερο ίσως κρύβει περιπλοκές. Για ποιον λόγο; Αυτοί οι ορισμένοι που επιμένουν, μου λένε να προσέξω το βράδυ των εκλογών τα ποσοστά που θα λάβει το κόμμα του Λοβέρδου σε δύο περιοχές: τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και την Πελοπόννησο. Στην πρώτη περίπτωση είναι μία μερίδα δυσαρεστημένων και παραδοσιακών δεξιών που δεν πάνε όμως με τίποτε στον Βελόπουλο και τους λοιπούς.

Στη δεύτερη, υπάρχει η επιρροή του Αντώνη Σαμαρά και σε κάθε περίπτωση του κοινού στο οποίο απευθύνεται ο πρώην πρωθυπουργός. Τώρα, αν αυτοί που μου τα λένε αυτά γνωρίζουν κάτι συγκεκριμένο ή απλώς ψυχανεμίζονται τι θα συμβεί, δεν μπορώ να είμαι απολύτως βέβαιος”.

Δ.Πλ.