Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 09:03

Επίσκεψη Μάκη Βορίδη στη Μεσσηνία: “Ανάγκη για καθαρό αποτέλεσμα στήριξης της κυβέρνησης”

Επίσκεψη Μάκη Βορίδη στη Μεσσηνία: “Ανάγκη για καθαρό αποτέλεσμα στήριξης της κυβέρνησης”

 

Από την Τριφυλία και την Κυπαρισσία ξεκίνησε χθες το πρωί τη διήμερη επίσκεψη του στη Μεσσηνία ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Ενόψει των ευρωεκλογών τόνισε από την Κυπαρισσία την ανάγκη να υπάρξει ένα καθαρό αποτέλεσμα με το οποίο να φαίνεται η στήριξη προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συνεχίσουν το έργο τους με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Βορίδης με το Δήμαρχο Τριφυλίας Γεώργιο Λεβεντάκη, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη περιοχή και ειδικά το ζήτημα του φράγματος των Φιλιατρών, ο δρόμος Τσακώνα – Καλό Νερό, αλλά και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου σε σχέση με τις περιοχές Natura.

Σχετικά με τη συνάντηση αυτή ο κ. Βορίδης μιλώντας στην «Ε» τόνισε: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη, ο οποίος είναι και καλός προσωπικός φίλος, να μιλήσουμε για τα θέματα τα οποία απασχολούν τη Τριφυλία. Μου έθεσε μια σειρά ζητημάτων, όπως το ζήτημα των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής, που βρίσκονται σήμερα σε ένα πλαίσιο αυστηρής περιβαλλοντικής προστασίας. Είπαμε θα βρεθούμε να το συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα των ευρωεκλογών,να δούμε τι δυνατότητες και περιθώρια έχουμε. Επίσης έθεσε τα αρδευτικά ζητήματα που ούτως ή άλλως είναι πια σε υψηλή προτεραιότητα για εμάς, το ζήτημα της διαχείρισης του νερού, και τοπικά και ευρύτερα σε εθνικό επίπεδο. Είναι κάτι που μπαίνει στις πολύ υψηλές προτεραιότητες της κυβέρνησης, έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις σε θερμικό επίπεδο αλλά προφανώς χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά προκειμένου να φτάσουμε σε συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα. Ο κ. Δήμαρχος μου έθεσε το θέμα του φράγματος και επομένως τις ανάγκες να προχωρήσουμε το θέμα των δικτύων. Είναι ένα έργο που ωριμάζει και προχωράει, αλλά έχει σημασία να δίνουμε τη προσοχή που πρέπει να δίνουμε ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό το χρόνο».

Ενώ σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, που όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά είπαν μόνο δύο λέξεις, ανέφερε: «Υπάρχει σημαντική ανάγκη να υπάρξει ένα καθαρό αποτέλεσμα που να φαίνεται η στήριξη προς τη κυβέρνηση μας, τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, ακριβώς για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προχωράμε και με τη βοήθεια και εμπιστοσύνη του λαού μας στο έργο που κάνει η κυβέρνηση».

Από τη πλευρά του ο κ. Λεβεντάκης σημείωσε «Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την επίσκεψη του, τη συζήτηση που κάναμε όσον αφορά τα θέματα και τις ανάγκες της Τριφυλίας και τους συνεργάτες του. Πήραμε κάποιες διαβεβαιώσεις, έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του Μάκη Βορίδη, γιατί είναι και προσωπικός φίλος, αλλά γνωρίζω και το έργο του τόσα χρόνια. Θα κάνουμε και εμείς από τη μεριά μας ότι είναι καλύτερο δυνατόν προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι. Μιλήσαμε για το φράγμα, για τη περιοχή Natura, για το δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό, είμαι σίγουρος ότι θα τα δει και με συμπάθεια και με ενδιαφέρον. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμαστε καλή επιτυχία στη πορεία για το καλό της πατρίδας μας».

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βορίδης στη συνέχεια επισκέφθηκε την κεντρική αγορά της πόλης αλλά και υπηρεσίες συνομιλώντας με τους πολίτες.

Μαζί του στην επίσκεψη ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλης και Περικλής Μαντά, όπως και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.

Μετά την επίσκεψη του στην Κυπαρισσία επισκέφθηκε τα δημαρχεία Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας και Μεσσήνης όπου είχε συναντήσεις με τους δημάρχους.

Κ.Μπ.

----------------------------------------------------------

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σήμερα ο Μάκης Βορίδης θα βρεθεί στην Καλαμάτα όπου θα έχει επίσης σειρά συναντήσεων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του έχει ως εξής

9:45 Καλαμάτα, Συνάντηση στα γραφεία της Μητρόπολης Μεσσηνίας με τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

10:15 Συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

10:45 Συνάντηση με Δικηγορικό Σύλλογο στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.

11:30 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας στο παλιό Δημαρχείο.

12:00 Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου - Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ .

12:30 -13:30 Επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και στην κεντρική πλατεία.

18:00 Συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Επιμελητήριο.

19:30 Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.