Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 17:20

Περιοδεία Γουλιάμου στον Δήμο Δυτικής Μάνης

Περιοδεία Γουλιάμου στον Δήμο Δυτικής Μάνης

Περιοδεία στον Δήμο Δυτικής Μάνης πραγματοποίησε ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Κ. Γουλιάμος συνομίλησε με ιδιοκτήτες καταστημάτων, εργαζόμενους και κατοίκους σε Καρδαμύλη, Στούπα, Σταυροπήγιο και Κάμπο, ενώ επισκέφθηκε τον σταθμό της εθελοντικής ομάδας “Γαία”.

Επίσης, περιόδευσε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου σε δήλωσή, μεταξύ άλλων, τόνισε: “Εδώ στο Κ.Υ. διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά σε τι οικτρή κατάσταση βρίσκεται το όλο σύστημα υγείας. Πίσω από αυτή την εξωραϊσμένη - ωραιοποιημένη εικόνα της τουριστικής ανάπτυξης στην Μάνη, βρίσκεται η διαλυτική εικόνα του τομέα υγείας, όπως βέβαια και του νερού.

Πιο συγκεκριμένα, όμως, το Κ.Υ. εδώ είναι υποστελεχωμένο. Έχει μόνο 3 γιατρούς, υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας προσωπικού, τα ασθενοφόρα τα λειτουργούν στρατιώτες κτλ. Καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει μια αποδιοργάνωση που οφείλεται σε αυτές τις ευρωενωσιακές πολιτικές του κέρδους, τις οποίες ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα που την υποστηρίζουν, είτε στην Βουλή, είτε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Είναι εδώ ένας τόπος που σφύζει από ζωή, έχει όλη την εκπαίδευση, από νηπιαγωγεία μέχρι και λύκειο, και όμως δεν υπάρχει εδώ παιδίατρος”.

Ο Κ. Γουλιάμος ανέφερε πως “το ΚΚΕ έχει αναδείξει το θέμα της υγείας ως μία από τις βασικές προτεραιότητες, μαζί με την παιδεία.

Γιατί βλέπουμε ότι από την εποχή του Μάαστριχτ (το 1992) μέχρι τις μέρες μας δεν γίνεται τίποτα άλλο, πέρα από την ενίσχυση, ένταση και έκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα πεδία, σε όλα τα επίπεδα, που λειτουργεί ζημιογόνα για τις ίδιες τις ανάγκες του λαού.

Το ΚΚΕ ζητά την ενίσχυσή του στις ευρωεκλογές. Για να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές, που ενισχύουν το καθεστώς της βαρβαρότητας και στην υγεία. Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός θα ενισχύσει το ΚΚΕ, γιατί την επόμενη ημέρα των εκλογών έρχονται ακόμα πιο σκληρές μέρες για όλους μας και πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί”.