Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 17:45

Νίκος Παππάς από Καλαμάτα: “Πάρτε τηλέφωνο τον λογιστή σας, πριν πάτε στην κάλπη...” (βίντεο)

Νίκος Παππάς από Καλαμάτα: “Πάρτε τηλέφωνο τον λογιστή σας, πριν πάτε στην κάλπη...” (βίντεο)

“Πάρτε τηλέφωνο τον λογιστή σας, πριν πάτε στην κάλπη”, για τις ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου, προέτρεψε τους πολίτες ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη Τύπου, χθες στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κρυφή οικονομική ατζέντα προς τις κάλπες, με σκοπό την ερχόμενη Δευτέρα να ανακοινώσει νέα οικονομικά μέτρα, που θα έχουν την έγκριση του κόσμου.

Ο πρώην υπουργός κάλεσε τον κόσμο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στις εκλογές, εκτιμώντας ότι “αν έχει ραγδαία πτώση η Ν.Δ., θα ξανασκεφτεί αυτά τα μέτρα”.

Χαρακτήρισε τη φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων άδικο μέτρο, που “δεν έγινε για να σώσει τον προϋπολογισμό, αλλά για να εξοντώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.
Επέκρινε δριμύτατα, επίσης, την κυβέρνηση, που “δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους, γιατί θα αυξηθεί η κατανάλωση, όπως ομολόγησε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και οι Ελληνες και οι Ελληνίδες που δοκιμάζονται σκληρά, θα τρώνε περισσότερο”.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο Ν. Παππάς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη του κεντροαριστερού χώρου που μπορεί να φέρει την ανατροπή, που έχει κάνει επιλογές ενότητας και όχι διάσπασης και η ενίσχυσή του είναι μήνυμα ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων.

Αντικρούοντας τις κατηγορίες περί Lifestyle του Στέφανου Κασσελάκη, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει ευρωδιακήρυξη και έχει καταθέσει προτάσεις νόμων για την ακρίβεια και το φορολογικό και δεν υπολείπεται στις προσπάθειες για το κράτος δικαίου.

Ο συντονιστής του Τμήματος Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι “υπερασπιζόμαστε τα δίκαια της μεσαίας τάξης που αποτελεί το 25% του ενεργού πληθυσμού της χώρας” και κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως “στρατηγική της πρόθεση είναι να εξαφανίσει τη μεσαία τάξη”. Επεσήμανε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν δίνει χρήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις γιατί “θέλουν να τις κλείσουν” και σημείωσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά των 120 δόσεων για τα χρέη σε ΕΦΚΑ και Δημόσιο και για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Γ.Σ.