Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 17:56

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γιάννης Καλομενίδης: “Να καταψηφιστεί η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές” (βίντεο)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γιάννης Καλομενίδης: “Να καταψηφιστεί η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές” (βίντεο)

“Η δυσφορία της κοινωνίας κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. πρέπει να εκφραστεί ανοιχτά κι έντονα και να καταψηφιστεί η κυβέρνηση, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, για να μπουν εμπόδια στις πολιτικές υπέρ μιας πολύ μικρής μειοψηφίας και που οδηγούν στην επιδείνωση της ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας”, επεσήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γιάννης Καλομενίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός”.

Αφού ανέφερε ότι “ο κίνδυνος της ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη υπάρχει λόγω των πολιτικών που αυξάνουν τις ανισότητες”, ο κ. Καλομενίδης σημείωσε πως “η Ε.Ε. πρέπει να στραφεί σε πολιτικές μείωσης των ανισοτήτων, ενίσχυσης του κράτους πρόνοιας, προστασίας των αδύναμων και υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων”. Και παρατήρησε πως “η Νέα Αριστερά τάσσεται υπέρ της ειρήνης, της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και της αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους και είναι αντίθετη στην στροφή της Ευρώπης σε μια λογική εξοπλιστικής βιομηχανίας και της περαιτέρω εμπλοκής στο μέτωπο της Ουκρανίας”.

Τέλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι “ένα ισχυρό, καθολικό και δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των πολιτών, με ισχυρό πυλώνα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και νοσοκομειακό πυλώνα σε κάθε νομό με 5 βασικές ειδικότητες”.

Γ.Σ.