Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 08:46

Απόλυτη επιβεβαίωση των προεκλογικών δημοσιευμάτων - Ο σκληρός πυρήνας Σαμαρά πήγε Λοβέρδο

Απόλυτη επιβεβαίωση των προεκλογικών δημοσιευμάτων - Ο σκληρός πυρήνας Σαμαρά πήγε Λοβέρδο

Υπονόμευση από τον Αντώνη Σαμαρά δείχνει το ποσοστό που έλαβαν οι «Δημοκράτες»  του Ανδρέα Λοβέρδου στη Μεσσηνία.

Το γεγονός αυτό αποτελεί κεντρικό στοιχείο συζήτησης από προχθές σε δημοσιογραφικούς και πολίτικούς κύκλους προκαλώντας τα αντίστοιχα σχόλια. Να σημειωθεί ότι για το ζήτημα ρωτήθηκε χθες το πρωί, στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Νίκος Ρωμανός ο οποίος απέφυγε να απαντήσει. Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι θα λάβει υπόψη του τη συγκεκριμένη συμπεριφορά αν και δεν αναμένεται να παρέμβει άμεσα και εν θερμώ.

Τα εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος ότι η γραμμή Σαμαρά στη Μεσσηνία ήταν για στήριξη του κόμματος Λοβέρδου και μικρότερων κομμάτων δεξιά της Ν.Δ. Το αποτέλεσμα της γραμμής  αποτυπώθηκε εύγλωττα με το ποσοστό του Ανδρέα Λοβέρδου σχεδόν να διπλασιάζεται στη Μεσσηνία (2,43%) σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα (1,45%).

Σε απόλυτους αριθμούς το κόμμα Λοβέρδου πήρε 1.596 ψήφους στη Μεσσηνία, 650 περισσότερους από το μέσο όρο του πανελλαδικού ποσοστού του. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι ο σκληρός πυρήνας των φίλων του πρώην πρωθυπουργού ελέγχει 500 με 700 ψήφους οι οποίοι και κινήθηκαν συντεταγμένα προς αυτή την κατεύθυνση. Το τι πέτυχε η συγκεκριμένη πρακτική και τι ακριβώς αποτυπώνει μπορεί ο καθένας από μόνος του να συμπεράνει.