Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 20:22

Θετικά αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Θετικά αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

 

“Ως ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας αποτιμάμε θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα και παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά τη δράση μας”, εκτιμά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας αναφέρει:

“Πανελλαδικά, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για αυτές τις εκλογές ήταν να γκρεμίσουμε το άλλοθι του 41% της αλαζονικής κυβέρνησης, και τα καταφέραμε (στη Μεσσηνία η ΝΔ έπεσε μέσα σε ένα χρόνο 13,7% ποσοστιαίες μονάδες και πανελλαδικά 12,2%). Επίσης, επιβάλαμε την ατζέντα των πραγματικών προβλημάτων (ακρίβεια, έγκλημα των Τεμπών, φορολογικό, ασφάλεια, κράτος δικαίου, υγεία), για τα οποία η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει πειστικές απαντήσεις αλλά και των μεγάλων τοπικών προβλημάτων (μεγάλα έργα στη Μεσσηνία δεν έχουν ξεκινήσει ή δεν έχουν ολοκληρωθεί και καρκινοβατούν, σύστημα υγείας που καταρρέει, ερήμωση υπαίθρου). Μας προβληματίζει η μεγάλη αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, ώστε να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Επιβεβαιώνοντας τη θέση μας ως αξιωματική αντιπολίτευση και την ανοδική μας τάση σε σχέση με τα δημοσκοπικά ευρήματα, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της κυβερνητικής πρότασης.

Στη Μεσσηνία η μάχη ήταν σκληρή, παρόλο που δεν είχαμε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση διατηρήσαμε τη θέση μας και επιβεβαιώσαμε ότι τους τελευταίους μήνες η τάση είναι ανοδική. Πραγματοποιήσαμε στην Καλαμάτα τη μαζικότερη προεκλογική συγκέντρωση αυτών των εκλογών με τον νέο μας πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη. Διενεργήσαμε με επιτυχία προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο με κάλπες σε όλη τη Μεσσηνία. Υποδεχτήκαμε 15 υποψήφιους ευρωβουλευτές που συστήθηκαν στους Μεσσήνιους και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάθε έναν από αυτούς.

Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ήταν η εκλογική καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας. Η καθίζηση της Νέας Αριστεράς σε επίπεδα κάτω του 3% καθιστά επιτακτική την ανάγκη επιστροφής των 11 εδρών της στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από όπου προέρχονται.

Ως προς την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απόδειξη ότι αντέξαμε με μικρές απώλειες και επιστρέφουμε δυναμικά. Μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια δημοκρατική στροφή της Μεσσηνίας. Στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει τη μεγάλη εκλογική ανατροπή. Και η Μεσσηνία μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την αλλαγή σκηνικού, τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ιδιαίτερα μας ικανοποιεί το εκλογικό μας ποσοστό στους νέους, καθώς και η ανασυγκρότηση της κομματικής νεολαίας στη Μεσσηνία που τώρα αρχίζει, ώστε να αποκτήσουν οι νέοι μας ενεργό ρόλο στη χάραξη πολιτικών.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, η οποία δυναμώνει το πείσμα μας να συνεχίζουμε δυνατά τη συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή.

Θα θέλαμε τέλος να ευχηθούμε συγχαρητήρια και καλούς αγώνες στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που εξελέγησαν: τους Κώστα Αρβανίτη, Νικόλα Φαραντούρη, Νίκο Παππά και Έλενα Κουντουρά. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα σταθούν δίπλα στους Μεσσήνιους ως προς τα κρίσιμα τοπικά ζητήματα (όπως η επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ), αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές της Μεσσηνίας στην Ευρώπη”.