Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014 20:45

Μήνυση κατά του Ν. Γόντικα από το Στ. Μάνο - Ανακοίνωση στήριξης του ΚΚΕ Αρκαδίας

Μήνυση κατά του Ν. Γόντικα από το Στ. Μάνο - Ανακοίνωση στήριξης του ΚΚΕ Αρκαδίας

Ανακοίνωση στήριξης στον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου" Νίκο Γόντικα αναφορικά με τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο Στέφανος Μάνος εξέδωσε η Τ.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ Αρκαδίας, η οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Γόντικα:

"Η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει στον λαό της Αρκαδίας την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ Γόντικα Νίκο.

Η δίωξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο Στέφανος Μάνος και αφορούσε την συνδικαλιστική δράση στελεχών του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Η εισαγγελέας πρωτοδικών Τρίπολης, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, είναι η μοναδική σε όλη τη χώρα που προχώρησε την υπόθεση ορίζοντας δίκη στις 8 Ιανουαρίου 2013.

Αφορμή για την δίωξη είναι η συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Μαΐου 2010 στα πλαίσια πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που είχαν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έξω από τις πύλες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης με θέμα την ανάκληση απόλυσης εργαζομένου επιστάτη στο σχολικό συγκρότημα, που τελικά δικαιώθηκε ακόμα και από τα δικαστήρια που σήμερα δικάζουν αγωνιστές.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τα στελέχη του και τα μέλη του, όπως και άλλοι αγωνιστές, συνέβαλαν ως όφειλαν στην μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της κινητοποίησης.

Αυτή η δράση των κομμουνιστών και του ταξικού κινήματος είναι που φοβίζει και ενοχλεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους υπερασπιστές του με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται. Είτε των πολιτικών και των κομμάτων που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κερδοφορία του, φτιάχνοντας νόμους που στέλνουν στα τάρταρα της ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους και εξυψώνουν στα ύψη τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Είτε την αστική δικαιοσύνη και τα αστικά δικαστήρια που στόχο έχουν να υπερασπίσουν και να εφαρμόσουν του αντιλαϊκούς νόμους που προστατεύουν την μισθωτή σκλαβιά, ποινικοποιώντας όποιον σηκώνει κεφάλι, βγάζοντας της απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, που αποφασίζουν κατασχετήρια και επιβάλουν ποινές σε χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν κράτος εφορίες και τράπεζες.

Την ίδια στιγμή στο Νομό μας και σε όλη την Πελοπόννησο είναι σε εξέλιξη δεκάδες διώξεις, δίκες που αφορούν τη συμμετοχή αγροτών σε κινητοποιήσεις την περίοδο 2012-2013. Πάνω από 60 αγρότες καλούνται από την αστυνομία να δώσουν "εξηγήσεις" στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, δήθεν για "παρακώλυση συγκοινωνιών", Το "έγκλημά" τους ήταν ότι παραβίασαν τα "ιερά και τα όσια" της κερδοφορίας των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, με το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων που έγινε για την προβολή των αιτημάτων τους και που είχε μεγάλη ανταπόκριση από το λαό.

Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολική της, διώκοντας με μανία τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τον λαό της Αρκαδίας να επιβάλει την απόσυρση της δίωξης και να απαιτήσει να μπει στο αρχείο η υπόθεση. Μέσα από τα σωματεία και του μαζικούς φορείς να κάνει δικιά του υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Οι διώξεις των πρωτοπόρων κομμουνιστών είναι προπομπός της σκληρής επίθεσης που ακολουθεί για το λαό".

Έχουμε την δύναμη – κανένας μόνος του

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσει !


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ