Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 07:57

Συναυλίες και επετειακή αφιερώματα στο φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Συναυλίες και επετειακή αφιερώματα στο φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

 

Με σύνθημα «Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο – Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 30-31 Αυγούστου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, έχουν προγραμματιστεί συναυλίες με τον Μίλτο Πασχαλίδη την Παρασκευή 30 Αυγούστου και τον Δημήτρη Μπάση το Σάββατο 31 Αυγούστου. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ακόμα συναυλίες από τοπικά συγκροτήματα, συζητήσεις, εκθέσεις και αφιερώματα. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες ο Γραμματέας του ΤΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ Σπύρος Διασάκος ανέφερε πως το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου πολιτικού - πολιτιστικού φεστιβάλ της χώρας. Ο ίδιος σημείωσε πως μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια φιλοξενήθηκαν αμέτρητοι καλλιτέχνες, υψώνοντας όπως είπε την τέχνη τους στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων. «Φέτος προχωράμε σε σημαντική αναβάθμιση του Φεστιβάλ, εν μέσω σύνθετων εξελίξεων, όπως η ακρίβεια και τα πολεμικά μέτωπα» πρόσθεσε, τονίζοντας πως με το προαναφερόμενο σύνθημα επιδιώκεται η συνάντηση με χιλιάδες νέους και νέες ώστε να αποδειχτεί η προσφορά του Φεστιβάλ στη νέα γενιά. «Το Φεστιβάλ στηρίζει και προβάλλει την καινοτόμα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που δεν μασάει τα λόγια του γιατί τα στηρίζει στις πράξεις του» συνέχισε, παρατηρώντας μεταξύ άλλων πως η διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια κατόρθωσε να αγκαλιαστεί από διαφορετικές γενιές. Στη συνέχεια, το μέλος της ΚΝΕ Ντανιέλα Ρεμπέση ανέλυσε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο θα ξεκινήσει και τις δύο μέρες στις 7.30 μ.μ. Ειδικότερα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τοπικά συγκροτήματα, θα ακολουθήσει ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέχεια θα λάβει χώρα συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, ενώ η βραδιά θα κλείσει με έντεχνο-ρεμπέτικο πρόγραμμα με το σχήμα “Ασσόδυο”. Το Σάββατο 31 Αυγούστου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με συναυλίες από τοπικά συγκροτήματα και θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για τα «80 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας», συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα “Πενιές Καλαμών”. Η ίδια, ενημέρωσε πως κατά τη διάρκεια του διημέρου θα στηθεί έκθεση με θέμα τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», έκθεση βιβλίου της σύγχρονης εποχής, μαθητικό στέκι κ.α.. Παράλληλα, η Ντανιέλα Ρεμπέση πληροφόρησε πως έχει ξεκινήσει και θα “τρέξει” κατά τη διάρκεια του διημέρου συγκέντρωση αρχειακού υλικού του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ενώ όπως είπε θα είναι προγραμματισμένα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης προς το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Τέλος, το μέλος της ΚΝΕ έκανε κάλεσμα στην εκδήλωση με τίτλο “Η ιστορία του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Καλαμάτα” η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 9  μ.μ. στο Πάρκο του Λιμενικού. Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΤΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ Σπύρος Διασάκος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ρεμπέτικο πρόγραμμα.

T.Αν.