Κυριακή, 04 Αυγούστου 2024 16:45

Εκδήλωση μνήμης του ΚΚΕ στα Αρφαρά

Εκδήλωση μνήμης του ΚΚΕ στα Αρφαρά

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 80 χρόνια από το τέλος της Κατοχής οργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Άρι - Θουρίας - Αρφαρών του ΚΚΕ, στα Αρφαρά, το Σάββατο 10 Αυγούστου.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, “κλείνουν φέτος 80 χρόνια από το τέλος της Κατοχής και το επαναστατικό 1944, αλλά κι από ορισμένα μεγάλα εγκλήματα που έκανε ο φασισμός, καθώς ψυχομαχούσε. Αναδεικνύουμε την ιστορική αλήθεια, κόντρα στα ψέματα των διάφορων αντιδραστικών και αναθεωρητών της ιστορίας. Θυμίζουμε και θυμόμαστε τη μεγάλη τότε, ανάταση του λαού μας και τα μεγάλα επιτεύγματα που κατάφερε, υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ, αλλά και τα όσα εμπόδισαν το μεγαλειώδες αυτό εργατικό λαϊκό κίνημα να κατακτήσει την εξουσία, με φοβερές συνέπειες στη συνέχεια. Τιμάμε τη μνήμη των Αρφαραίων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους, μαζί, όλους τους συγχωριανούς μας που πήραν μέρος σε αυτόν το μεγάλο αγώνα, κι ακόμα το ίδιο μας το χωριό που, τότε, ήταν «στο πόδι» και ζούσε τις καλύτερες του στιγμές. Ιδιαίτερα τιμάμε τον συγχωριανό μας Βαλάση Βαλασόπουλο, που ήταν ένας από τους 200 κομμουνιστές που
εκτέλεσαν οι ναζί την Πρωτομαγιά του 1944, στην Καισαριανή. Καλούμε στην εκδήλωση μας όλο το χωριό και, οπωσδήποτε, τους απογόνους των αγωνιστών”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία με τα ηρώα, στις 8.30 το βράδυ. Θα περιλαμβάνει: Απαγγελία του ποιήματος του Κώστα Βάρναλη “Πρωτομαγιά 1944”, από τον Κώστα Φέστα, συνταξιούχο δάσκαλο. Ομιλία από τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανάγνωση καταλόγου Αρφαραίων νεκρών του αντιφασιστικού αγώνα. Εκ μέρους των Κομματικών Οργανώσεων, στεφάνι θα καταθέσει ο Τάσος Νιάρχος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας “Το τελευταίο σημείωμα”, του Παντελή Βούλγαρη.