Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 13:05

Το ΚΚΕ Αρκαδίας καταγγέλλει το δήμαρχο Μεγαλόπολης και το ΔΣ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Γράφτηκε από την

Το δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγίωτη Μπούρα (φωτό) και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής "για την παρελκυστική τακτική τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων" καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Αρκαδίας.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, καταγγέλλει το Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης για την παρελκυστική τακτική τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης στις 08/01/2014, παρά την απαίτηση από το Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης να μπει το θέμα σε ψηφοφορία, η πλειοψηφία αρνήθηκε να πάρει απόφαση για το πολύ σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), με το πρόσχημα της επιπλέον ενημέρωσης από την ΤΕΡΝΑ. Τώρα καλεί σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, τελευταία μέρα και τελευταία ώρα (στις 21 Ιανουαρίου λήγει ο χρόνος της «διαβούλευσης»), δηλαδή κατόπιν εορτής και μάλιστα όχι για να παρθεί απόφαση αλλά για να καταγραφούν απόψεις.

Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτή την τακτική του δημάρχου και της πλειοψηφίας που αποφεύγουν να πάρουν θέση για το σοβαρό αυτό πρόβλημα και προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Εξάλλου όλο το προηγούμενο διάστημα ακολούθησε με συνέπεια την πολιτική στήριξης των ιδιωτικοποιήσεων στην διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και άλλων τομέων. Οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής πλήττονται απ’ όλα τα σενάρια, κρυφά και φανερά (Παλαιόχουνη – Παραδείσια – ΔΕΗ), όχι μόνο με πανάκριβα τέλη αλλά και περιβαλλοντικά.

Καλούμε τους κατοίκους της Μεγαλόπολης να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 3:30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, και να απαιτήσουν από το ΠεΣυ να καταψηφίσει τη ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ".