Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 11:06

Το "Δίκτυο" αποφασίζει για υποψήφιο δήμαρχο

Το "Δίκτυο" αποφασίζει για υποψήφιο δήμαρχο

Αύριο το βράδυ τελικά το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών", σε ευρεία ανοιχτή συνέλευση, πρόκειται να επιλέξει τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει στο Δήμο Καλαμάτας, στις εκλογές του Μαΐου.

Η συνέλευση καλείται να επικυρώσει τη στήριξη στο γιατρό Μανώλη Μάκαρη, σύμφωνα με την εισήγηση της Γραμματείας του "Δικτύου" και της πλειοψηφίας της Συντονιστικής Επιτροπής. 

Στην επιλογή Μάκαρη φέρεται να αντιδρούν μέλη του φορέα, που διαφωνούν με την πολιτική καταγωγή του κ. Μάκαρη, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ., ήταν αντιδήμαρχος Παλλήνης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος το 2010 με το συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου.

Ωστόσο, από την πλειοψηφία των μελών του "Δικτύου", με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται να εκτιμάται ότι ο Μ. Μάκαρης σηματοδοτεί το άνοιγμα στην κοινωνία και σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συνεργασίες, που αποδοκιμάζουν τις πολιτικές του μνημονίου και στέκονται αλληλέγγυες στον κόσμο που δοκιμάζεται σκληρά. Την υποψηφιότητα του Μ. Μάκαρη στηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

 

Μετά τους Ανεξάρτητους Ελληνες: Μάκαρη στηρίζουν και οι Οικολόγοι 

Την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη για το Δήμο Καλαμάτας, στηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν τον κ. Μάκαρη. 

 

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Πολιτική Κίνηση Μεσσηνίας των Οικολόγων Πρασίνων, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και μετά από διαβούλευση μεταξύ των μελών της, αποφάσισε να υποστηρίξει στο Δήμο Καλαμάτας την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Μαν. Μάκαρη». Σημειώνεται πως «η προτίμησή μας σε νέα και άφθαρτα πολιτικά πρόσωπα, καθώς και η συνδικαλιστική του, αλλά κυρίως η κοινωνική του δράση μέτρησαν θετικά στην απόφασή μας. Στηρίζουμε τον κ. Μάκαρη με μόνο αντάλλαγμα να εργαστεί, εφόσον εκλεγεί, για να γίνει ο δήμος μας βιώσιμος για τους κατοίκους του και τους επισκέπτες του».