Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 16:12

Επίσκεψη Γόντικα-Κουκούμη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Επίσκεψη Γόντικα-Κουκούμη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας επισκέφθηκαν χθες το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας και ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Σαράντος Κουκούμης, συνεχίζοντας την περιοδεία τους στην περιοχή της Τριφυλίας. Από εκεί έκαναν λόγο για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που προωθεί το κλείσιμο του νοσοκομείου. Επισήμαναν τα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται και κάλεσαν τον κόσμο να κάνει δική του υπόθεση την προάσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

 

Χαρακτηριστικά ο κ. Γόντικας σημείωσε: «Θα ήθελα ιδιαίτερα να σταθούμε στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που προωθεί η εγκληματική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να αναδείξουμε την ανάγκη που υπάρχει όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που κλείνουν, στα Κέντρα Υγείας που συρρικνώνονται, αλλά τα πλατιά κοινωνικά στρώματα πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για δημόσια δωρεάν υγεία. Να κάνουν δική τους υπόθεση να μην περάσουν αυτά τα εγκληματικά σχέδια, όπου σαν χασάπηδες κλείνουν να νοσοκομεία, καταργούν κρεβάτια σε εντατικές, καταργούν κρεβάτια κλινικών, με στόχο να ενισχύσουν τους ιδιώτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας».

Ακόμη επισήμανε ότι σε μια εποχή που βογκάει η κοινωνία, χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν βρίσκουν λίγες χιλιάδες ευρώ να πληρώσουν τους γιατρούς, τους εργαζόμενους, να προληφθούν γιατροί και νοσηλευτές. Οπως είπε, "όλοι πρέπει να κάνουν δικό τους θέμα την υπεράσπιση της δωρεάν δημόσιας υγείας και με κριτήριο αυτό να ψηφίσουν παντού το ΚΚΕ, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και τους δήμους, καθώς είναι η μόνη δύναμη που παλεύει με συνέπεια αυτά τα κοινωνικά προβλήματα".

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το Δήμο Τριφυλίας Σαράντος Κουκούμης επισήμανε: «Ξεκινήσαμε τις περιοδείες μας στο Δήμο Τριφυλίας αναδεικνύοντας τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τα λαϊκά στρώματα, όπως είναι το αγροτικό και το θέμα της υγείας. Είναι τεράστια τα προβλήματα, με συνέπεια ο κόσμος να ταλαιπωρείται και να κινδυνεύει η υγεία του».

Κάλεσε και αυτός τον κόσμο να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. «Ας σκεφτεί ο λαός στην κάλπη τι πρέπει να πράξει», κατέληξε.

 

Κ.Μπ.