Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 08:30

ΣΥΡΙΖΑ: 60 υποψήφιοι για 27 θέσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: 60 υποψήφιοι για 27 θέσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή

Ο αέρας νίκης που φέρνουν για το ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις οδήγησε στη μεγάλη συμμετοχή και το εντυπωσιακό ενδιαφέρον για την εκλογή των μελών του στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας. Ετσι, στην κυριακάτικη νομαρχιακή συνδιάσκεψη στην Καλαμάτα, όπου μετείχαν 140 μέλη, κατατέθηκαν 60 υποψηφιότητες(!) για τις 27 θέσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Αποτέλεσμα ήταν, μέσα στον γενικό χαμό και στην αναζήτηση ψήφων, να μην εκλεγούν στη Ν.Ε. οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Πατσαρίνος και Γιώτα Κοζομπόλη, πρωτοκλασάτα και ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Μέσα σ' αυτή την πρωτόγνωρη για κόμμα εικόνα -και ιδιαίτερα για το ΣΥΡΙΖΑ- πέρασαν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα η εκπροσώπηση συνιστωσών και ρευμάτων και η επικράτησή τους (προεδρικοί, Αριστερή Πλατφόρμα, Κόκκινο Δίκτυο κ.λπ.) σε επίπεδο νομού.
Τα 27 μέλη της νέας Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής: Μαρία Βεργινάδη, Κώστας Γεωργακίλας, Γιώργος Γκόνης, Σπύρος Δημόπουλος, Κώστας Ζαφειράκης, Τίνα Ζούπα, Μπάμπης Καλογερόπουλος, Χαρούλα Κιουρή, Ιωάννα Κοντογιαννοπούλου, Μάκης Λεβέντης, Κώστας Λουκάκος, Βασίλης Λυμπέρης, Βαγγέλης Μάινας, Ανδρέας Μανέτας, Ιωάννα Μαραβελή, Σταμάτης Μπεχράκης, Βούλα Μπιτσάνη, Κώστας Μπούρας, Κική Μωρακέα, Σπύρος Μωρακέας, Φώτης Ξεπαπαδέας, Ευαγγελία Παναγάκη, Νόρα Περδίου, Δημήτρης Σιψάς, Κλεοπάτρα Σκαλτσά, Βασίλης Τσουλάκος και Γιώργος Χιουτέας,
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο του κόμματος εξελέγησαν οι Ανδρέας Μανέτας και Σταμάτης Μπεχράκης.
Γ.Σ.