Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 19:49

Παρουσίαση υποψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μεσσηνία

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση για τη Μεσσηνία έγινε χθες το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ο καθηγητής Παναγιώτης Παναγόπουλος, μέλος της τοπικής επιτροπής, είπε μεταξύ άλλων: «Αυτά τα 5 χρόνια του μνημονίου ζήσαμε την εξαθλίωση των μισθωτών και των συνταξιούχων, την κατάργηση των δικαιωμάτων, το ξεπούλημα, τη διάλυση του συστήματος υγείας. Να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο, μακριά από το χρέος και τα μνημόνια, αδέσμευτο από την ΕΕ. Καλούμε τους πολίτες να μαυρίσουν τα παλιά κόμματα και τα νέα τα οποία δείχνουν να είναι επίσης συστημικά. Θέλουμε μια Αριστερά της ελπίδας που θα φέρει την αναδιανομή του πλούτου, την πάλη για τη δημόσια δωρεάν παιδεία, την έξοδο από το ευρώ, το τέλος των επεμβάσεων στη χώρα, τον αφοπλισμό των ΜΑΤ και της Ομάδας "Δ". Ασυλο για όλους τους πρόσφυγες και νομιμοποίηση των μεταναστών».
Ο υποψήφιος Δονάτος Νίκου σημείωσε: «Η κυβέρνηση θα πέσει, με τι πάταγο όμως; Οι αγώνες μας θα δικαιωθούν. Εμείς κατεβάζουμε ένα ενωτικό σχήμα υποψηφίων αγροτών, εργατών, νεολαίων, αριστερών. Η επόμενη μέρα τι θα φέρει; Αυτό επίσης είναι ένα σημαντικό ερώτημα. Εμείς θέλουμε να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα, να δώσουμε μάχη αποδέσμευσης από την Ευρωζώνη και την τρόικα. Θέλουμε έναν άλλο κόσμο, της ελπίδας».
Τέλος, ο υποψήφιος Παναγιώτης Κάτσαρης είπε πως την κυβέρνηση αυτή πρέπει να την γκρεμίσει η πάλη του λαού: «Λένε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αλλά χωρίς το ευρώ δεν ζούσαμε πριν λίγα χρόνια; Υπάρχει κι άλλος δρόμος, χωρίς δάνεια και μνημόνια. Η ψήφος στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση έχει διπλή ωφέλεια» δήλωσε.
Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι: Στάθης Γιακουμής τεχνικός υπολογιστών, αγωνιστής του αντιφασιστικού κινήματος. Γαρυφαλλιά Καπετανάκη φιλόλογος εργαζόμενη σε φροντιστήριο, μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Παρασκευάς Διονυσόπουλος αγρότης από τη Σχοινόλακκα Πυλίας, αγωνιστής των αγροτικών μπλόκων. Παναγιώτης Κάτσαρης γεωπόνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου. Δονάτος Νίκου φιλόλογος, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης και της Αντιφασιστικής Κίνησης. Βασίλης Σπυρόπουλος αγρότης από τα Φιλιατρά, με συμμετοχή σε αγροτικές κινητοποιήσεις. Χρυσούλα (Σύλβια) Φεσσά γιατρός ακτινολόγος με πλούσια δράση ενάντια στο ρατσισμό και τις κοινωνικές διακρίσεις.
Γ.Σαρ.