Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 21:21

Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μελλοντικά ο Σοφιανός μιλώντας στην Καλαμάτα

Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μελλοντικά ο Σοφιανός μιλώντας στην Καλαμάτα

 

Επίθεση κατά της συγκυβέρνησης και κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε απόψε στην Καλαμάτα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Και σημείωσε ότι «μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ, από θέσεις αγώνα πρέπει να καταδικαστεί αυτή η κυβέρνηση, αυτή η πολιτική, για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα».

 

Στην ομιλία του στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος", ο Ν. Σοφιανός έκανε λόγο για «απροκάλυπτο εκβιασμό και με το Σαμαρά και με τον Τσίπρα». Προέβλεψε πως «δε θα περάσει πολύς καιρός που οι δύο νέοι μονομάχοι θα συγκυβερνήσουν». Ανέφερε ότι «έχουν διαφορετικές συνταγές διαχείρισης» και για το ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι στον αέρα του Ολάντ και μείγμα πολιτικής του Ομπάμα. Υποστήριξε ότι «ένας κόσμος προοδευτικός δεν έχει περιθώρια για αυταπάτες, δεν μπορεί να είναι με το ΣΥΡΙΖΑ που μεταλλάσσεται στο νέο ΠΑΣΟΚ». Παρατήρησε ότι το ΚΚΕ δε θα δείξει καμία ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε πως «μόνο με μια κυβέρνηση που βγάζει την Ελλάδα από την Ε.Ε., που διαγράφει μονομερώς το χρέος, που κοινωνικοποιεί τα μέσα παραγωγής, μπορεί να είναι φιλολαϊκή».

Αφού είπε ότι «η Ελλάδα έχει 35.000 εκατομμυριούχους με ονοματεπώνυμο», ο Ν. Σοφιανός παρατήρησε πως «αυτόν τον πλούτο που έχει η χώρα δε θέλουμε να τον φορολογήσουμε, αλλά να τον δημεύσουμε και να τον κοινωνικοποιήσουμε». Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι «παρά τη συκοφάντησή του ο Σοσιαλισμός πρόσφερε στους λαούς του αυτά που δεν μπορεί να προσφέρει ο ανεπτυγμένος καπιταλισμός».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο από την εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ κι έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών στη Μεσσηνία.

 

Γ.Σ.