Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 16:26

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο οργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

 

Ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ Θοδωρής Μπολέτης ανέφερε ότι «σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη, με αποφάσεις από 500 σωματεία, Εργατικά Κέντρα, μαζικές οργανώσεις διαδηλώνουν, δίνουν μαζική μαχητική απάντηση στο νέο μνημόνιο, στην νέα επέλαση που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Κάλεσε τον κόσμο «να πάρει μέρος μαζικά και να διαδηλώσει για να ματαιώσουμε την νέα συμφωνία, να αντιπαλέψουμε το νέο μνημόνιο». Εκτίμησε πως «τόσο το σχέδιο της κυβέρνησης που έχει καταθέσει προς την τρόικα, όσο και αυτό το των δανειστών που υποτίθεται συγκρούονται, είναι και τα δύο αντιλαϊκά. Και τα δύο έχουν ως κοινή βάση "να μην πειραχτεί ούτε τρίχα" από όλους τους προηγούμενους αντιλαϊκούς νόμος που έφεραν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μην πειραχτεί τίποτα από τα προηγούμενα μνημόνια. Και το σχέδιο της κυβέρνησης και το σχέδιο των δανειστών οδηγούν σε νέα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα».

 

Ο κ. Μπολέτης είπε ότι «ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι διαφωνούν στο θέμα του ΕΚΑΣ και του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Δεν μας λένε κουβέντα όμως για τα άλλα δεκάδες μέτρα που έρχονται και συζητάνε με τους δανειστές».