Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 19:21

Κουτσούμπας από Τρίπολη: "Έρχεται 3ο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση"

Κουτσούμπας από Τρίπολη: "Έρχεται 3ο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση"

Έρχεται 3ο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα,τόνισε από την Τρίπολη ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι, από την κυβέρνηση αστικής διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλος χαμένος θα είναι ο λαός, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο θα την βγάλει καθαρή.

Ο κ.Κουτσούμπας, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη και μίλησε σε εκδήλωση - συγκέντρωση,περίπου τριών χιλιάδων ατόμων,που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε συνεργασία με την τομεακή επιτροπή Αρκαδίας, για τα εγκαίνια μνημείου, στον 'Αη Θανάση ,δίπλα από τις Φυλακές της πόλης και πίσω από την μάντρα του παλαιού νεκροταφείου, για τους εκατοντάδες εκτελεσμένους με αποφάσεις του εκτάκτου στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947-1949.

Στην ομιλία του ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ,απήυθυνε κάλεσμα, «να μην περάσει ο εφησυχασμός και το κάλπικο κλίμα ‘'εθνικής ομοψυχίας'' που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, τ' άλλα κόμματα, διάφορα κέντρα του κατεστημένου και τα ευρωενωσιακά όργανα, που από κοινού καλούν το λαό ν' αποδεχτεί κι αυτό το νέο μνημόνιο και μάλιστα να αισθάνεται κι ανακουφισμένος, επειδή αποφεύχθηκαν δήθεν τα χειρότερα».

Ο κ.Κουτσούμπας σημείωσε πως η κυβέρνηση λέει χοντρά ψέματα ότι εξασφάλισε έναρξη διαδικασίας για τη διευκόλυνση αποπληρωμής του χρέους και ανέφερε πως «η νέα συμφωνία συνοδεύεται από ένα πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, από ένα νέο μνημόνιο που έρχεται να πολλαπλασιάσει τα βάρη των προηγούμενων μνημονίων κι εφαρμοστικών νόμων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση, έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί άφησε το λαό εκτεθειμένο και απροετοίμαστο στους εκβιασμούς, τα ψεύτικα διλήμματα, τους ανταγωνισμούς της ΕΕ, σε μια περίοδο που η αμφισβήτηση στην ΕΕ συνολικά έπρεπε και μπορούσε διαφορετικά, να αποκτήσει ριζοσπαστικό περιεχόμενο».

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως, «ο ελληνικός λαός και η νεολαία δεν πρέπει να ξεχνούν ότι: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε συνειδητά τον λαϊκό πόθο για κατάργηση των συνεπειών των 2 μνημονίων που ισοδυναμούσε τουλάχιστον με ανάκτηση απωλειών για τα λαϊκά στρώματα. Εμπορεύτηκε οράματα και όνειρα αριστερών που ποθούσαν μια κυβέρνηση της αριστεράς. Εκμεταλλεύτηκε τη φυσιολογική και αναπόφευκτη πολιτική απαξίωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναλάβει την διακυβέρνηση. Απέσπασε την ανοχή έως και στήριξη του βασικού πυρήνα της αστικής τάξης,αλλά και εξωελλαδικών ιμπεριαλιστικών κέντρων».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως, «η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις αντιμνημονιακές κορώνες, είναι κυβέρνηση αστικής διαχείρισης που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική για να ξελασπώσει το κεφάλαιο από την κρίση». Πρόσθεσε πως, «η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Το ΚΚΕ είπε, καλεί τον εργαζόμενο λαό, τις λαϊκές οικογένειες, να πουν σήμερα,αφού δεν μπόρεσαν να το πουν ολοκληρωμένα προχτές, το πραγματικό μεγάλο «όχι» στη συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και να αντιπαλέψουν στο δρόμο και τους χώρους δουλειάς τα μέτρα - φωτιά που περιέχει.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτήρισε ‘'Θανατοδικείο'' το έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης, το οποίο είπε, διψούσε για αίμα και έβγαλε 370 θανατικές καταδίκες, στέλνοντας στο απόσπασμα τα καλύτερα παιδιά της Πελοποννήσου και του ΚΚΕ, μοιράζοντας έξι χιλιετίες χρόνια φυλακής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, δάκρυσε αναφέροντας τα τελευταία λόγια της εκτελεσμένης αγωνίστριας του ΚΚΕ, Αθηνάς Μπενέκου, στο εκτελεστικό απόσπασμα το 1947, λέγοντάς τους, «εδώ στον τόπο που τον ποτίζεται με το αίμα μου, αύριο θα έρχονται τα παιδιά σας να τον ραίνουν με λουλούδια» και τόνισε, πως στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα, στην Λακωνία και τη Μεσσηνία, με απίστευτη αγριότητα και βαναυσότητα εξαπλώθηκε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εξόντωσης των αγωνιστών του ΕΑΜ -ΕΛΑΣ μετά την αποχώρηση των κατακτητών.

Η γραμματέας της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ Αρκαδίας, αφού καλωσόρισε στην πρωτεύουσα του Μοριά τους χιλιάδες πολίτες που ήρθαν για να τιμήσουν τους εκτελεσμένους αγωνιστές του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι, «σήμερα εκπληρώνουμε χρέος τιμής σε όσους δεν υπέγραψαν δήλωση μετανοίας και στάθηκαν γενναία απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, ενώ το παρών έδωσαν ,εκτός των άλλων, η βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου, πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι από την Αρκαδία και την Πελοπόννησο.

Νωρίτερα, ο κ.Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από την βουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου και στελέχη του ΚΚΕ, επισκέφθηκαν τα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου Τρίπολης, όπου ήταν τα κρατητήρια της μαύρης περιόδου για τη χώρα μας. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι τα παλαιά κρατητήρια αποτελούν πολιτιστικά μνημεία, σκέψης, φόρου τιμής και αναγνώρισης των αγωνιστών - κουμουνιστών και πρόσθεσε πως ο χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί και να γίνει προσβάσιμος για να διδάσκονται οι νεότερες γενιές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ