Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 08:00

Ζυμώσεις για τις λίστες των κομμάτων

Ζυμώσεις για τις λίστες των κομμάτων

Ολα τα ονόματα που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων στα πρωτοδικεία, κι έτσι τα κόμματα... μπάζουν και βγάζουν υποψήφιους στις λίστες προκειμένου να τις κάνουν πιο ελκυστικές. Την ίδια ώρα οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να διασφαλίσουν μια εκλόγιμη θέση στις λίστες.

Στη Μεσσηνία το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας είναι καπαρωμένες από τον Αντώνη Σαμαρά και τους επιλαχόντες της εκλογικής αναμέτρησης του Ιανουαρίου. Μάλιστα ο πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, με επιστολή του χθες, αυτοχρίστηκε υποψήφιος πριν καν ανακοινωθεί επισήμως η λίστα του κόμματος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα υποψήφιοι οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας - αλλά στην ηγετική ομάδα επικρατεί προβληματισμός για την κάλυψη του κενού που αφήνει ο δραστήριος Θανάσης Πετράκος με την ένταξη του στην Λαϊκή Ενότητα. Χθες η ιστοσελίδα tvxs.gr, που έχει άμεση ενημέρωση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος. Αν επαληθευτεί αυτή η πληροφορία, πρώτος στη λίστα θα είναι ο κ. Κατρούγκαλος - ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν οι Γιώτα Κοζομπόλη, Αλέξης Χαρίτσης και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Στη Νέα Δημοκρατία επικεφαλής της λίστας θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση θα βρίσκονται οι Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης. Τέταρτος επιλαχών στις εκλογές του Ιανουαρίου ήταν ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης και ακολουθούσαν οι Περικλής Μαντάς, Μαρία Οικονομάκου και Αντωνία Μπούζα. Είναι άγνωστο όμως αν οι επιλαχόντες θα είναι και πάλι υποψήφιοι ή αν θα επιλεγούν νέα πρόσωπα.

Στο ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υποψήφιοι οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσαργύρης,

Τάκης Αναστόπουλος, Θόδωρος Γαλανόπουλος, Γιώτα Σβερκούνου-Τσαούση, Κώστας Τσαπόγας και Μπάμπης Βακαλόπουλος.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε χθες τους υποψήφιους της Μεσσηνίας, ενώ μέχρι αύριο το αργότερο αναμένεται να ανακοινωθούν και οι λίστες των υπόλοιπων κομμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.