Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 17:40

Δημήτρης Σαμπαζιώτης: Νέο δεν είναι οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ - αλλά η συναίνεση και η συνεργασία που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία

Δημήτρης Σαμπαζιώτης: Νέο δεν είναι οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ - αλλά η συναίνεση και η συνεργασία που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία

Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε στους πάντες τα πάντα. Ισχυριζόταν ότι το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση. Επαναλάμβανε παντού τις υποσχέσεις του για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του αφορολόγητου και την επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Εφτά μήνες μετά, τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι μας. Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε. Το αφορολόγητο δεν αυξήθηκε. Η 13η σύνταξη όχι μόνο δε δόθηκε, αλλά την περασμένη εβδομάδα είχαμε και μείωση συντάξεων 2% στην κύρια και 6% στην επικουρική. Καμία από τις υποσχέσεις του δεν τήρησε.

Τον Γενάρη μάς έλεγε ότι δε χρειάζεται τα χρήματα, απλώς θα πάει να συνεννοηθεί με τους έξω κι αυτός «θα παίζει τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη». Και εφτά μήνες μετά, βλέπουμε ότι έγιναν ακριβώς τα ανάποδα: Εκλεισαν οι τράπεζες για αρκετό καιρό. Μπήκαν τα capital controls, τα οποία σταμάτησαν τη ρευστότητα και διέλυσαν την αγορά. Εξαϋλώθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. Υπονόμευσαν τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Χρέωσαν τους Ελληνες μέσα σε εφτά μήνες 90 δισ. ευρώ.

Σε μόλις εφτά μήνες, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του βούλιαξαν ξανά την οικονομία στην ύφεση. Εσυραν ξανά τα δημόσια οικονομικά στα ελλείμματα. Αύξησαν ακόμη περισσότερο τους φόρους. Αφησαν την ανεργία να μεγαλώνει. 

Δηλαδή στους επτά μήνες που πέρασαν, γκρέμισαν ό,τι θετικό είχε γίνει. Αφησαν τη χώρα σχεδόν ακυβέρνητη, να μην παράγει κανένα έργο πουθενά. Εγκατέλειψαν και άφησαν στη μέση δρομολογημένα προγράμματα και μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ, με κίνδυνο να χαθούν πόροι περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Τόσα, δηλαδή, όσα είναι ο ΕΝΦΙΑ σε ένα χρόνο.

Σε κανένα, μα κανέναν τομέα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση που παραιτήθηκε μόνη της κι έφυγε, δεν έχει κάτι θετικό να πει. Και έρχεται τώρα και με περισσό θράσος ζητά από τους Ελληνες να τους ξαναψηφίσουν, παριστάνοντας το νέο!  

Και ρωτώ ευθέως: Είναι νέο η κατάργηση της αριστείας; Είναι νέο η επιστροφή στο καθεστώς των αιωνίων φοιτητών; Είναι νέο να βάζεις 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία; Είναι νέο να μπαίνουν οι κουκουλοφόροι και πάλι στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές να μένουν σπίτι τους; Είναι νέο να φορολογείς τους αγρότες από το πρώτο ευρώ; Και τους ίδιους και τις επιδοτήσεις και όλα;

Μπροστά στον ορυμαγδό που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εμείς υποσχόμαστε τρία πράγματα:  

1. Πολιτική σταθερότητα. 

2. Συναίνεση, συνεννόηση, συνεργασία και προσέγγιση των σοβαρών ζητημάτων, με μέτρο και μετριοπάθεια 

3. Ενα εθνικό οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο με άμεσους, αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους. Ενα εθνικό σχέδιο, που να έχουμε συμφωνήσει όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι θα υλοποιηθεί.

Κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνας ας αποφασίσει με βάση τη γνώση, τη σκέψη και τη δική του κρίση. Κανένας και καμιά να μη γίνει θύμα του λαϊκισμού, του φανατισμού, της έντασης και της λάσπης που άρχισαν να πετάνε. Κανένας να μην αιχμαλωτιστεί στην πόλωση και το διχασμό.

Η Νέα Δημοκρατία παλεύει για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες. Λειτουργεί ως μεγάλο και υπεύθυνο κόμμα. Επιλέγει το δρόμο της ευθύνης, της σύνθεσης, της συνεργασίας. Επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας. Επιλέγει κυβέρνηση που να αξιοποιεί όλους τους ικανούς και άξιους από ολόκληρη την κοινωνία. Επιλέγει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. 

Γιατί η Νέα Δημοκρατία εκφράζει το νέο στην πατρίδα μας. 

Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια στις 20 Σεπτεμβρίου πρέπει να τελειώσει. Στις 21 Σεπτεμβρίου πρέπει να ξαναρχίσουμε δουλειά. Δουλειά για να μπορέσουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Ολες και όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε μια ώρα αρχύτερα αυτόν τον αγώνα. Για την πατρίδα μας. Για τα νιάτα μας. Για την κάθε Ελληνίδα μάνα και τον κάθε Ελληνα που θέλει να προχωρήσουμε. Ολοι μαζί μπορούμε.

 

Του Δημήτρη Σαμπαζιώτη 

Υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ