Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 18:37

Συνεχείς εκλογές στη Νέα Δημοκρατία μέχρι το συνέδριο

Συνεχείς εκλογές στη Νέα Δημοκρατία μέχρι το συνέδριο

Σε τροχιά προσυνεδριακών διαδικασιών εισέρχεται η Ν.Δ. και στη Μεσσηνία,  ενόψει του 10ου τακτικού της συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 22 - 24 Απριλίου.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς:

α) Στις 3 Απριλίου θα γίνει η εκλογή των νέων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και των προέδρων τους στους 6 καλλικρατικούς δήμους του νομού και των συνέδρων της Μεσσηνίας. Θα εκλεγούν 18 σύνεδροι και με τους εξ οφίτσιο αναμένεται να ξεπεράσουν τους 25.

β) Στις 6 Απριλίου θα εκλεγούν οι 10 νέοι τομεάρχες της ΝΟΔΕ.

γ) Στις 17 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ.

δ) Στις 9 - 10 Απριλίου θα γίνει το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Ο Περ. Μαντάς ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσει και διευκρίνισε πως έγκαιρα θα δηλώσει τις προθέσεις του και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Ενημέρωσε ότι υπάρχουν ασυμβίβαστα και κάποιος θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ θεσμικών και κομματικών ρόλων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για συνολική αναδιοργάνωση στο κόμμα. Παρατήρησε ότι «η Ν.Δ. μαζί με την κοινωνία δημιουργεί τη Ν.Δ. του αύριο, τη νέα Ελλάδα» κι έθεσε ως στόχο την προσέλκυση νέων ανθρώπων και νέων σε ιδέες, σε μυαλό, σε όρεξη για δουλειά, «γιατί πιθανόν να χρειαστεί πολύ σύντομα να κυβερνήσουμε τον τόπο». Πληροφόρησε, ακόμα, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιντερνετ, διαβούλευση με 10 ερωτήματα για το νέο καταστατικό, στην οποία μπορεί να μετάσχει το κάθε μέλος της Ν.Δ. και να κάνει τις προτάσεις του.

Δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι έχουν όσοι επαναβεβαίωσαν την εγγραφή τους στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές και όσοι εγγραφούν στη Ν.Δ. μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Γ.Σ.