Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 08:44

Νίκας, Λαμπρόπουλος και Σαμπαζιώτης γύρισαν την πλάτη στο Σαμαρά (βίντεο)

Νίκας, Λαμπρόπουλος και Σαμπαζιώτης γύρισαν την πλάτη στο Σαμαρά (βίντεο)

Με ηχηρές τις απουσίες του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του πρώην υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου και του πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη και με σημαντική συμμετοχή οπαδών του, μίλησε χθες το βράδυ, στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ., στο "Belvedere", στη Βέργα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι παρέδωσε κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς (είναι και πρόεδρος της ΝΟΔΕ), ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου - δήμαρχος Αργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, οι δήμαρχοι Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης και στελέχη της Ν.Δ. από γειτονικούς νομούς.

Ο Αντώνης  Σαμαράς υπογράμμισε ότι για όσα είχε προειδοποιήσει προεκλογικά επιβεβαιώθηκε: «Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα κλείσουν τις τράπεζες. Και έκλεισαν τις τράπεζες… Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα βάλουν capital controls. Και έβαλαν capital controls -πιστωτικούς ελέγχους- που δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν… Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα γεμίσει η χώρα από παράνομους μετανάστες. Και τώρα βλέπετε τι γίνεται… Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot!Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα πάνε την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους εταίρους της, από θέση αδυναμίας. Και ότι θα χάσουν! Κι αυτό έγινε: Μας ξανάβαλαν σε τρίτο μνημόνιο, ακόμα πιο οδυνηρό! Την ώρα που τότε βγαίναμε από τα μνημόνια… Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα μας ξαναβάλουν σε ύφεση, ενώ είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Κι αυτό έγινε…».

Υπερασπίστηκε το έργο που επιτέλεσε η κυβέρνησή του και υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει! «Δεν θα λογοδοτήσει μόνο που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό… Θα λογοδοτήσει που με ψεύτικες υποσχέσεις χαντάκωσε τη χώρα! Και για τα λόγια του και για τα έργα του! Γιατί, αν δεν τιμωρηθεί η υπέρτατη δημαγωγία, η απόλυτη ανευθυνότητα και ο πιο δηλητηριώδης λαϊκισμός, η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να προχωρήσει!».

Αναφέρθηκε δύο φορές στο νυν πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «είμαστε όλοι δίπλα του» και δήλωσε με έμφαση παρών στις πολιτικές εξελίξεις, με στόχο τη σωτηρία της χώρας, απευθύνοντας πρόσκληση «πέρα από κομματικά και ιδεολογικά τείχη». Εκλεισε, δε, την ομιλία του σημειώνοντας: «Με γνωρίζετε όλοι καλά τόσα χρόνια πλέον… Ξέρετε πως αυτά που λέω τα πιστεύω. Ξέρετε πως αυτά που πιστεύω, τα παλεύω πάντα. Και "μόνος και μετά πολλών"… Ξέρετε ότι δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα. Δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να το κάνω… Είμαι παρών, είμαι μαζί σας, είμαι δίπλα σας… Αυτή την Ελλάδα που ονειρευόμαστε θα την φτιάξουμε όλοι μαζί».

Σε ό,τι αφορά τα τοπικά έργα ο κ. Σαμαράς υποστήριξε:
«- Με την κρίσιμη απόφαση που πήραμε ως κυβέρνηση, να τελειώσει η παράκαμψη στην Τσακώνα μέχρι να ολοκληρωθεί η γέφυρα, που τελικά ολοκληρώθηκε 4 χρόνια αργότερα, κέρδισε η Μεσσηνία νωρίτερα μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας. Το 2012 βρήκαμε τα εργοτάξια νεκρά παντού. Τα ζωντανέψαμε και τα προχωρήσαμε παντού. Πολλά έργα προλάβαμε και τα τελειώσαμε μέσα σε δύο-δυόμισι χρόνια. Τώρα τα εργοτάξια έχουν νεκρώσει και πάλι…

- Το κομμάτι Καλόνερο - Αλλαγή ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση και τώρα θα βρισκόταν σε φάση κατασκευής. Με τη σημερινή κυβέρνηση, κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα ξεκινήσει…

- Ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος βρισκόταν στη φάση της ένταξης και δημοπράτησης, αφού είχαμε ολοκληρώσει τις οριστικές μελέτες και σε λίγο καιρό θα πλησίαζε να ολοκληρωθεί. Τώρα κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του. Κι ακόμα κάποιοι συζητάνε σήμερα για νέες μελέτες και νέα χάραξη. Δηλαδή τουλάχιστον άλλα 3 χρόνια καθυστέρηση!

- Ολοκληρώσαμε το πιο δύσκολο κομμάτι του περιφερειακού Καλαμάτας, που είναι η γέφυρα στο Νέδοντα. Και ήμασταν έτοιμοι για τη συνέχιση των υπόλοιπων εργασιών που η σημερινή κυβέρνηση τις ξεκίνησε μόλις τώρα, με ένα χρόνο καθυστέρηση.

- Το φράγμα των Φιλιατρών προλάβαμε και το ολοκληρώσαμε σε ποσοστό 95%! Σήμερα θα ήταν σε λειτουργία και θα εξασφάλιζε την υδροδότηση χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικής γης, μειώνοντας το κόστος παραγωγής. Δυστυχώς, τώρα είναι ένα ακόμα έργο που έχει "βαλτώσει" με τη σημερινή κυβέρνηση».


Σε σχέση με τα αγροτικά προβλήματα τόνισε:

«Η δική μας κυβέρνηση, με την εφαρμογή βιβλίων εισόδων - εξόδων για τους αγρότες, έκανε μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον κλάδο. Με αποτέλεσμα να διαλυθούν τα κυκλώματα των μεσαζόντων. Και να δημιουργούνται "ενώσεις παραγωγών", ώστε να προωθείται η τυποποίηση και η εξαγωγή. Ετσι, η αγροτική παραγωγή της Μεσσηνίας απέκτησε πολύ μεγάλες προοπτικές. Μόνον η Τριφυλία εξάγει το 25% οπωροκηπευτικών όλης της χώρας. Ενώ η «ναυαρχίδα» μας, το λάδι, μετατρέπει σιγά-σιγά τη Μεσσηνία σε Μέκκα του ελαιολάδου… Ομως προβλήματα εξακολουθούσαν να υπάρχουν και το ξέραμε. Το κόστος παραγωγής των αγροτών μας, σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι πολύ υψηλό σε σχέση με το κόστος των Ευρωπαίων συναδέλφων τους. Κι είχαμε πρόγραμμα να αυξήσουμε τις επενδύσεις, να πάρουμε ειδικά μέτρα και να μειώσουμε το κόστος. Τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει το ακριβώς αντίθετο: Διπλασιάζει τους φόρους στο αγροτικό εισόδημα, τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές, πολλαπλασιάζει την προκαταβολή φόρου, αυξάνει το ΦΠΑ στα λιπάσματα, κόβει την επιστροφή φόρου πετρελαίου, κόβει το επίδομα θέρμανσης. Με μια κουβέντα: Τσακίζει την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα συνολικά! Διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους αγρότες. Αφορά ολόκληρη την Ελλάδα. Κι όσοι δεν το βλέπουν αυτό, απλά δεν καταλαβαίνουν τίποτε… Και το χειρότερο: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την εξαπάτηση! Λέει στους αγρότες ότι βάζει "αφορολόγητο όριο" στις 9,5 χιλιάδες, ενώ προηγουμένως φορολογούνταν "από το πρώτο ευρώ"… Δεν λέει όμως ότι τώρα θα φορολογεί και τις κοινοτικές επιδοτήσεις, που πριν ήταν αφορολόγητες. Δεν λέει ότι τώρα θα φορολογεί τους αγρότες με 26%, ενώ εμείς τους φορολογούσαμε με 13%! Και δεν λέει ότι μόνο από τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, θα τους παίρνει, κάποιες φορές, ολόκληρο το εισόδημά τους! Αλλά όλα αυτά, οι αγρότες μας τα γνωρίζουν πια πολύ καλά…».