Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 09:01

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων προέδρων στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων προέδρων στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας

Σε τροχιά προσυνεδριακών διαδικασιών και εσωκομματικών εκλογών βρίσκεται η Ν.Δ. και στη Μεσσηνία, ενόψει του 10ου Τακτικού της Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί 22 με 24 Απριλίου.

Ηδη ανακοινώθηκε η πρώτη υποψηφιότητα και διαρρέουν ονόματα στελεχών και μελών που φέρονται να ενδιαφέρονται ή να προτείνονται για τις θέσεις των προέδρων στα τοπικά κομματικά όργανα.

Συγκεκριμένα, για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ, μετά την απόφαση του Περικλή Μαντά να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα, ακούγονται τα ονόματα του περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Ξεροβάσιλα (επικεφαλής της παράταξης του Γιάννη Μανώλη), του αντιδημάρχου Καλαμάτας Σαράντου Μαρινάκη και του προϊσταμένου του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Σκιαδόπουλου, συζύγου της δημοτικής συμβούλου Καλαμάτας και πρώην αντιδημάρχου, Παναγιώτας Ντίντα.

Για τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Οργάνωσης Καλαμάτας υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο ταμίας της οργάνωσης Παναγιώτης Τσανής, αξιωματικός ε.α. Ως βέβαιη υποψήφια παρουσιάζεται η Αντζελα Σκλήκα, μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. και γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νότιας Ελλάδας του κόμματος, ενώ ακούγεται και το όνομα της Πολυτίμης Δημητροπούλου, αντιπροέδρου της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις προσυνεδριακές διαδικασίες και τις εσωκομματικές εκλογές που έχουν δρομολογηθεί:

α) Στις 3 Απριλίου θα γίνει η εκλογή των νέων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και των προέδρων τους στους 6 καλλικρατικούς δήμους του νομού και των συνέδρων της Μεσσηνίας. Θα εκλεγούν 18 σύνεδροι και με τους εξ οφίτσιο αναμένεται να ξεπεράσουν τους 25.

β) Στις 6 Απριλίου θα εκλεγούν οι 10 νέοι τομεάρχες της ΝΟΔΕ.

γ) Στις 17 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ.

Ακόμα, στις 9-10 Απριλίου έχει προγραμματιστεί το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Γ.Σ.