Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 23:25

Πετράκος: "Ας μην παριστάνει τον έκπληκτο ο πρωθυπουργός, τα έχει υπογράψει"

Πετράκος: "Ας μην παριστάνει τον έκπληκτο ο πρωθυπουργός, τα έχει υπογράψει"

 

Αρθρο του Θανάση Πετράκου μέλους του Π.Σ. της ΛΑΕ και πρώην βουλευτή Μεσσηνίας 

 

Τις τελευταίες ημέρες και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι θα εφαρμόσουν μεν κατά γράμμα το 3ο μνημόνιο που υπέγραψαν, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούν επιπλέον μέτρα που τους ζητά τώρα το κουαρτέτο.

Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί εμπαίζουν για μια ακόμη φορά τους πολίτες, διότι δεν είναι δυνατόν να μην θυμούνται τι έχουν υπογράψει και ψηφίσει στις τρεις τραγικές ψηφοφορίες του 3ου μνημονίου στη Βουλή. Ο,τι υπέγραψαν και ψήφισαν είναι πλέον οι νόμοι (4334 /15/7/2015,4335 /23/7/2015 και 4336 /14/8/2015), οι οποίοι ψηφίστηκαν από 224 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ).

Επειδή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχίσουν εμπαίζουν το λαό οι κ. Τσίπρας, Μητσοτάκης και λοιποί μνημονιακοί, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι έχουν συμφωνήσει και ψηφίσει την κατάργηση της Βουλής και της κυβέρνησης και τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο. 

Συγκεκριμένα έχουν ψηφίσει και οι 224 τα εξής:

1. «Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου πριν τα υποβάλει σε δημόσια διαβούλευση»!!! Αρα έχουν αποδεχτεί να μην έχει δυνατότητα η Βουλή να νομοθετεί χωρίς την έγκριση του κουαρτέτου!!!

2. Να προβλέπονται «ημιαυτόματες περικοπές δαπανών σε περιπτώσεις αποκλίσεων από τους φιλόδοξους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος»!!!. Αυτομάτως λοιπόν θα κόβονται δαπάνες χωρίς να απαιτείται να νομοθετήσει η Βουλή. Συνεπώς καταργείται το Κοινοβούλιο σε ό,τι έχει να κάνει με τα δημοσιονομικά. Δεν καταργείται όμως μόνο η Βουλή, υποβαθμίζεται και ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση αφού για τις περικοπές θα ζητείται η γνώμη του «Δημοσιονομικού Συμβουλίου» το οποίο είναι επταμελές(7) (4 από τους «θεσμούς» και 2 από την κυβέρνηση και 1 από τη Βουλή)!!!  

3. Να νομοθετηθεί η «πλήρης ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ» ώστε το κουαρτέτο να έχει τον πλήρη έλεγχο στο πώς καταρτίζεται ο προϋπολογισμός με βασικό στόχο να ελέγχει απόλυτα το «μέγεθος» της λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση ώστε αν δεν είναι αρκετή να απαιτείται να αυξηθεί!!!

4. Εχουν συμφωνήσει ώστε «η ελληνική πρόταση των μεταρρυθμιστικών μέτρων πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά για να λάβει υπόψη την έντονα επιδεινωθείσα οικονομική και δημοσιονομική θέση της χώρας». Αρα αποδέχθηκε η κυβέρνηση ότι το «φάρμακο» για τη λιτότητα είναι η περαιτέρω ένταση της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών!!! Αυτό όμως σημαίνει αποδοχή του δόγματος του νεοφιλελευθερισμού.

5. Να πραγματοποιήσει και άλλες «φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό» και να «εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».!!!

6. Να υλοποιήσει τις εργαλειοθήκες Ι και ΙΙ του ΟΟΣΑ, όπως άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γάλα, ψωμί, ΜΗΣΥΦΑ κ.τλ.

7. Να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

8. «Να γίνει αυστηρή επανεξέταση και εκσυγχρονισμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της βιομηχανικής δράσης (= εργατικών κινητοποιήσεων επί το ελληνικότερον και των ομαδικών απολύσεων».

Συμπέρασμα τραγικό: Συμφωνήθηκε να αμφισβητείται το δικαίωμα των εργαζομένων να κινητοποιούνται!!!

9. Να αποπολιτικοποιηθεί η ελληνική δημόσια διοίκηση και κυρίως δεσμεύτηκε «να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι δαπάνες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης»!!!

10. Το αποκορύφωμα όλων είναι «Η Ελλάς πωλείται» αφού είναι υποχρέωση της χώρας να ξεπουλήσει όλα «τα πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δις ευρώ και να μεταφερθούν σε ένα Ανεξάρτητο Ταμείο το οποίο θα τα ρευστοποιεί μέσω ιδιωτικοποιήσεων»!!!

Τα ανωτέρω σημαίνουν επιεικώς μετατροπή της χώρας σε νεοαποικία χρέους, χώρα χωρίς εθνική και λαϊκή κυριαρχία και φυσικά πλήρης υποβάθμιση της Βουλής και της κυβέρνησης.

Τέλος όσον αφορά το θέμα του δημοσίου χρέους πάλι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί εμπαίζουν τον ελληνικό λαό διότι έχουν υπογράψει  ότι «ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί» και επιπλέον έχουν υπογράψει ότι «επαναλαμβάνουμε την ανεπιφύλακτη δέσμευση μας ότι θα εκπληρώνουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως»!!!

Συνεπώς οι τρεις νόμοι του 3ου μνημονίου , οι οποίοι ψηφίστηκαν από 224 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), δίνουν το απόλυτο δικαίωμα στους τοκογλύφους δανειστές να ζητάνε όλα αυτά τα εξοντωτικά και καταστροφικά μέτρα. Ας μην παριστάνει λοιπόν τον έκπληκτο ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του.

Μόνη λύση είναι να ανακτήσει ο λαός την αυτοπεποίθησή του ότι μπορεί με τους αγώνες να ανατρέψει το μνημονιακό μπλοκ το οποίο οδηγεί τη χώρα και το λαό στην απόλυτη καταστροφή.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να μην περάσουν από τη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι του 3ου μνημονίου που ετοιμάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα να φέρει η κυβέρνηση, (για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα μέτρα ενάντια στους αγρότες, τα κόκκινα δάνεια και τη δημιουργία του Υπέρ-ταμείου μέσα από το οποίο θέλουν να ξεπουλήσουν όλον τον δημόσιο πλούτο της χώρας τις δημόσιες επιχειρήσεις και τη δημόσια περιουσία), ώστε να μην ολοκληρωθεί η μνημονιακή καταστροφή. 

Η ευθύνη των δυνάμεων της ΛΑΕ είναι να πείσουμε το λαό ότι ο δρόμος που προτείνει η ΛΑΕ εκτός ευρώ με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και εθνικοποίηση των τραπεζών είναι και ρεαλιστικός και αναγκαίος, διότι μόνο έτσι ο λαός ανακτά την κυριαρχία του και τα δικαιώματά του και πάνω από όλα διότι ανοίγονται θετικοί δρόμοι προοπτικής για το μέλλον του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. 

Η ΛΑΕ θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις ώστε να συσπειρώσει σε ένα πλατύ ενιαίο κοινωνικό μέτωπο τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους ενώνοντάς τους στους αγώνες του σκληρού παρόντος, ώστε να καταργηθούν τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές. Το πλατύ αυτό μέτωπο είναι αυτό που μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς δύναμης και να συγκεντρώσει δυνάμεις για βαθύτερες αλλαγές. 

Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε όλο το μνημονιακό μπλοκ.