Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 09:02

Σπίρτζης: «Ο Τσίπρας θα εγκαινιάσει το δρόμο στο χωριό του Σαμαρά»

Γράφτηκε από την
Σπίρτζης: «Ο Τσίπρας θα εγκαινιάσει το δρόμο στο χωριό του Σαμαρά»

 

«Ο δρόμος θα φτάσει μέχρι τη Μεθώνη και ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει το δρόμο που πάει στο χωριό του Αντώνη Σαμαρά» είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Για το δρόμο αυτό μάλιστα διευκρίνισε ότι «η μελέτη δεν προβλέπει χάραξη κοντά στη θάλασσα. Αυτό είναι μοντέλο του 1800 κι έχει και μεγάλο κόστος απαλλοτριώσεων». Και συνέχισε λέγοντας ότι «με τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου το έργο απαλλάσσεται από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Συνεχίζοντας τις απαντήσεις σε ζητήματα που τέθηκαν νωρίτερα στη συνεδρία “Υποδομές, ψηφιακά δίκτυα και μεταφορές” του αναπτυξιακού συνεδρίου, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στα όσα είπε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για το αεροδρόμιο της Τρίπολης και ευγενικά το παρέπεμψε στις καλένδες, λέγοντας: «Δεν θέλω να μιλήσω για πράγματα που δεν είναι έγκυρα. Δεν απάντησα γιατί δεν το έχω εξετάσει. Θα δώσω εντολή στην ΥΠΑ για εξέταση του θέματος και θα περιμένουμε μία φερέγγυα πρόταση. Θα το συζητήσουμε και με τον υπουργό Πάνο Καμμένο, γιατί είναι θέμα Εθνικής Αμυνας. Θα το δούμε και θα απαντήσουμε φερέγγυα».

Τέλος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για το λιμάνι της πόλης, εξέφρασε επιφυλάξεις: «Είναι κρίσιμη υποδομή για όλη την Πελοπόννησο. Θέλουμε να το επαναφέρουμε και εμπορικά, αν είναι δυνατόν. Να γίνουμε παραγωγική χώρα».


NEWSLETTER