Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 09:57

Μεσσηνία: Σχέδιο δράσης Χρυσοχοΐδη με επίκεντρο τους Ρομά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ενίσχυση των ομάδων της ΟΠΚΕ, νέα οχήματα και αύξηση των περιπολιών προβλέπει το σχέδιο δράσης για τη μείωση της παραβατικότητας στη Μεσσηνία, το οποίο θα υλοποιήσουν οι αστυνομικές αρχές και θα επιβλέπει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι αποφάσεις για την αστυνόμευση της Μεσσηνίας ελήφθησαν το Σάββατο στην Καλαμάτα κατά τη διάρκεια συσκέψεων που είχε ο υπουργός με τους διοικητές των σωμάτων ασφαλείας και την πολιτική ηγεσία του νομού και της Περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η παραβατικότητα των Ρομά και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δήμαρχοι της Μεσσηνίας ζήτησαν ενίσχυση των τοπικών Τμημάτων, αλλά ο υπουργός, προτείνοντας αύξηση των περιπολιών, αρνήθηκε εμμέσως πλην σαφώς να ικανοποιήσει τέτοια αιτήματα. Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου υλικοτεχνική βοήθεια. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες (αφού οι συσκέψεις ήταν κλειστές και δεν τις παρακολουθούσαν δημοσιογράφοι), ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος υποσχέθηκαν να προσφέρουν περιπολικά στην αστυνομία. Από την πλευρά του ο υπουργός είπε ότι σύντομα θα προσληφθούν νέοι αστυνομικοί για την ενίσχυση των Περιφερειακών Διευθύνσεων και ειδικά των ομάδων της ΟΠΚΕ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά τις συσκέψεις, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι η Μεσσηνία αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης, ευημερίας και ασφάλειας. Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς τα σώματα ασφαλείας του νομού, για την προσφορά τους στους κατοίκους της Μεσσηνίας.

Ο περιφερειάρχης πρόσφερε συμβολικά δώρα στον υπουργό, ένα καλάθι με μεσσηνιακά κρασιά καθώς και έναν τόμο με θέμα βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας.

Στη σύσκεψη με την πολιτική και την τοπική ηγεσία του νομού συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και Διοικητικού – Οικονομικού Βασίλης Καπέλιος, καθώς επίσης οι δήμαρχοι Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου, Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας και Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Πριν από τη συνάντησή του με την πολιτική και τοπική ηγεσία της Μεσσηνίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε στο Διοικητήριο ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη με αξιωματικούς και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας του νομού. Στη συνάντηση αυτή μεταξύ άλλων μετείχαν ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Ηλίας Αξιοτόπουλος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς.

Αργότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε σε εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Καλαμάτα-Φαραί στο “Elite City Resort”, όπου ανέπτυξε το θέμα “Η αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στο θέμα της ασφάλειας”.

Θ.Λ.