Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 09:19

Καλαμάτα: Αστυνομικό επιχειρησιακό κέντρο στο Δήμο Καλαμάτας έταξε ο Χρυσοχοΐδης στο Βασιλόπουλο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αστυνομικό επιχειρησιακό κέντρο στο Δήμο Καλαμάτας έταξε ο Χρυσοχοΐδης στο Βασιλόπουλο

 

Τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού κέντρου στο Δήμο Καλαμάτας -στο πρότυπο αυτού που λειτουργεί σήμερα στο Δήμο Αθηναίων- με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και των δυνάμεων που διαθέτει η Δημοτική Αστυνομία, εξετάζει σοβαρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αυτό τόνισε ο ίδιος ο υπουργός στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και στους 5 προέδρους κοινοτήτων, για τα σοβαρά ζητήματα παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, στη χθεσινή συνάντησή τους στο γραφείο του, που διήρκεσε κάτι παραπάνω από μία ώρα. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε 1 με 1,5 μήνα θα βρεθεί ξανά στην Καλαμάτα, για να ανακοινώσει τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Με βάση την ενημέρωσή μας ο κ. Χρυσοχοΐδης άκουσε προσεκτικά πέρα από τον δήμαρχο, έναν - έναν τους προέδρους, έδειξε αρκετά ενημερωμένος και ρωτούσε να μάθει αναλυτικά τι γίνεται με την αστυνόμευση στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, “στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού και η οποία αποτέλεσε συνέχεια των επαφών του δημάρχου με τον κ. Χρυσοχοΐδη, κατά την παρουσία του τελευταίου στην Καλαμάτα, συμμετείχαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αριος, Αρφαρών, Αριοχωρίου, Μικρομάνης και Πλατέος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

Ο δήμαρχος και οι πρόεδροι των κοινοτήτων παρουσίασαν στον κ. Χρυσοχοΐδη την κατάσταση που καθημερινά βιώνουν οι κάτοικοι περιοχών του δήμου και ζήτησαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας, την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την εξέταση δημιουργίας τμήματος ή άλλης δομής που να εξυπηρετεί τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. στην κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά του ο υπουργός έδειξε να είναι καλά ενημερωμένος, σύμφωνα με τα όσα ως πληροφόρηση έλαβε, τόσο κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα, όσο και μέσω των αναφορών που περιλαμβάνονταν στο υπόμνημα που ο δήμαρχος του κατέθεσε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση προέδρους των κοινοτήτων, που αγωνιούν για το ζήτημα αυτό, πως πέραν του επιχειρησιακού σχεδίου για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας, υπό εξέταση και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας είναι η δημιουργία ενός επιχειρησιακού κέντρου -στο πρότυπο αυτού που λειτουργεί σήμερα στο Δήμο Αθηναίων- με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και των δυνάμεων που διαθέτει η Δημοτική Αστυνομία, κάτι που θα ενισχύσει τη δύναμη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε πως μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί εκ νέου την Καλαμάτα, ώστε να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας με το δήμο και να προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο”.

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος σημείωσε: “Υπήρξε σήμερα μία εποικοδομητική συζήτηση επί προβλημάτων που συνδημότες μας καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν σε επίπεδο ασφάλειας. Ενημερώσαμε τον υπουργό και ζητήσαμε άμεσα μέτρα. Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο, ωστόσο οφείλουμε -κι αυτό κάνουμε- να διεκδικούμε για τους συνδημότες μας. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας δεν αποτελεί προτεραιότητα, είναι προϋπόθεση και το κράτος οφείλει να πράξει τα ανάλογα. Υπήρξαν δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις του υπουργού και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε, ωστόσο μαζί με τους προέδρους των κοινοτήτων αναμένουμε και θα πιέσουμε γι’ αυτό, όλα όσα αποφασίσαμε να τα δούμε άμεσα να υλοποιούνται”.


NEWSLETTER