Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 09:00

Απολογισμός του κυβερνητικού έργου από τη Νίκη Κεραμέως στην πίτα της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Απολογισμός του κυβερνητικού έργου από τη Νίκη Κεραμέως στην πίτα της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας

Στην κατάμεστη αίθουσα του Elite City Resort, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,  έκοψε το Σάββατο το βράδυ την πίτα της η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανάσόπουλος, Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ομιλία της έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας ότι στο πρώτο 7μηνο ψηφίστηκαν 37 νομοσχέδια. Μιλώντας για την εκπαίδευση η υπουργός είπε ότι οι αλλαγές ξεκινούν από κάτω προς τα πάνω - και χαρακτήρισε την Καλαμάτα πρωτοπόρο, αφού ήταν από τις πρώτες πόλεις στις οποίες εφαρμόστηκε η 2χρονη προσχολική εκπαίδευση. Ανέφερε ότι γίνονται 4.500 διορισμοί στην ειδική εκπαίδευση και 10.000 στη γενική, ενώ επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων του υπουργείου.

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, γιατί όπως εξήγησε, το 2013 την παρότρυνε να ασχοληθεί με την πολιτική, το 2015 την έβαλε υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, και τη συμβουλεύει στα κυβερνητικά της βήματα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο χαιρετισμό του είπε ότι «τα καλύτερα έρχονται» και χαρακτήρισε την απλή αναλογική εμπόδιο στη κυβερνησιμότητα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε τεθεί στην περσινή εκδήλωση για "γαλάζια" νίκη σε δημοτικές, περιφερειακές και εθνικές εκλογές. Και συμπλήρωσε ότι ο επόμενος στόχος είναι να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργύρης Μαστοράκης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και συνεχάρη όσους εκλέχτηκαν στις αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου.

Θ.Λ.

 

 


NEWSLETTER