Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 08:28

Αισιοδοξία Καραμανλή για Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την

 

"Παρά και την κρίση του κορονοϊού, το χρονοδιάγραμμα δεν έχει μεταβληθεί και είναι εφικτός ο στόχος υλοποίησης του έργου το 2024": Αυτό δήλωσε για το Πάτρα - Πύργος ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Για το δρόμο Τρίπολη - Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η νέα χάραξη απομακρύνεται από τον παραδοσιακό οικισμό Λαγκαδίων κι ότι θα συνταχθεί μελέτη ανάλυσης κόστους/οφέλους και προέλευσης/ προορισμού, με σκοπό την εξέταση της δυνατότητας χρηματοδότησης του οδικού αυτού άξονα από την ΕΤΕπ.

Σύμφωνα με τον υπουργό έχει δοθεί εντολή προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των γεωτεχνικών ερευνών που απαιτούνται στις θέσεις των τεχνικών έργων και την παράδοσή τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης του έργου Τρίπολη - Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία στο οικείο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Ο κ. Καραμανλής είπε επίσης ότι έχει γίνει η συμβασιοποίηση και έχει αρχίσει η δημοπράτηση για τα έργα οδικής βελτίωσης στον υφιστάμενο άξονα Πάτρα -  Πύργος: «Καμία άλλη κυβέρνηση ποτέ δεν πήρε την απόφαση να ρίξει 30 εκατ. ευρώ στον υφιστάμενο δρόμο. Εμείς είπαμε ότι δεν θα περιμένουμε 3 χρόνια για την ολοκλήρωση του νέου οδικού δικτύου, αλλά θα πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα επενδύσουμε χρήματα και στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, για να μην έχουμε θανατηφόρα δυστυχήματα».