Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 10:40

Γιατρομανωλάκης στην έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού: "Η Καλαμάτα πολιτιστικός κόμβος της Πελοποννήσου" (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Γιατρομανωλάκης στην έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού: "Η Καλαμάτα πολιτιστικός κόμβος της Πελοποννήσου" (βίντεο-φωτογραφίες)

 

“Η Καλαμάτα είναι πολιτιστικός κόμβος για την Πελοπόννησο και όχι μόνο” δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, λίγο πριν την πρώτη παράσταση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στο Μέγαρο Χορού, την οποία παρακολούθησε το απόγευμα της Παρασκευής.

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι σήμερα στην Καλαμάτα για το 27ο Φεστιβάλ. Και φέτος περιμένουμε πάρα πολλά και είμαι βέβαιος πως η ποιότητα θα είναι εξαιρετικά υψηλή. Η Καλαμάτα είναι πολιτιστικός κόμβος για την Πελοπόννησο και όχι μόνο. Πιστεύουμε στις προοπτικές που έχει η πόλη, με βασικό σημείο αναφοράς το χορό -και όχι μόνο. Θα είμαστε αρωγοί. Υπήρχε και θα υπάρξει στήριξη και στο ΔΗΠΕΘΕ και έτσι θα κοιτάξουμε συνολικά το καλλιτεχνικό αποτύπωμα της περιοχής. Σε επίπεδο διοικητικής οργάνωσης δημοτικών επιχειρήσεων πολιτισμού, η Καλαμάτα είναι πρότυπο και αυτό επιθυμούμε να το αναπαράξουμε και αλλού” είπε ο υφυπουργός.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε: “Η καρδιά του σύγχρονου χορού χτυπάει στην Καλαμάτα μέχρι και τις επόμενες 10 μέρες, την Καλαμάτα που έχει φορέσει τα “καλά” της, καθώς υποδέχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο. Δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε υλοποιήσει χωρίς τη στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, γι’ αυτό θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την υπουργό Λ. Μενδώνη και τον υφυπουργό Ν. Γιατρομανωλάκη, που είναι πραγματικός φίλος της πόλης μας”.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα θύμισε στο κοινό το χορευτικό “ραντεβού” με το φεστιβάλ κάθε βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, από σήμερα Σάββατο στις 9 μ.μ. Οσον αφορά τις άλλες παραστάσεις, σημείωσε πως είναι σχεδόν sold out.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER