Παρασκευή, 03 Μαϊος 2013 12:43

Στην Καλαμάτα ο Δένδιας για το θέμα των τσιγγάνων

Γράφτηκε από τον

Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί στις 11 Μαΐου ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

 

Ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι η άφιξη του υπουργού στη Μεσσηνία έχει να κάνει και με το θέμα της έντασης που σημειώνει η παραβατικότητα μερίδας τσιγγάνων στην περιοχή μας.

Αυτό που δήλωσε, πάντως, ήταν ότι θα ενημερώσει τον υπουργό για την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας να υλοποιήσει -σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών- ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ένταξη των τσιγγανόπαιδων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

«Ο υπουργός θα κάνει τη δική του δουλειά, εμείς θα κάνουμε τη δική μας» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος αποκλειστικά περί καταστολής, αν η κοινωνία από την πλευρά της δεν έχει προηγουμένως προσπαθήσει να βελτιώσει τις συνθήκες και το επίπεδο διαβίωσης των τσιγγάνων.

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι ο δήμος επιδιώκει να υλοποιήσει το πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο -με ειδικούς δασκάλους σε ορισμένα από τα σχολεία του δήμου- προσθέτοντας ότι γίνεται προσπάθεια από τον Δήμο Καλαμάτας να αξιοποιήσει ένα ακόμα ανάλογο πρόγραμμα, με σκοπό την δημιουργία ενός Κέντρο Υγείας που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε τσιγγάνους.

Β.Γ.Μ.