Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 08:30

Tην πάτησε με την ΕΡΤ ο Σαμαράς ή εκβιάζει; Εκλογική επέτειος με πιθανές νέες κάλπες

Γράφτηκε από την

Ακριβώς ένας χρόνος από τις εκλογές σήμερα και η χώρα βρίσκεται σε νέα περιπέτεια μετά την αψυχολόγητη -αν όχι στοχευμένη- κίνηση του πρωθυπουργού να αφήσει την Ελλάδα χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Με όλα λοιπόν τα ενδεχόμενα ανοιχτά ξεκινά σήμερα μια εβδομάδα με νέα επεισόδια του σίριαλ.

Στις 6 το απόγευμα από την στάση που θα τηρήσει ο Αντ. Σαμαράς και από τον τρόπο που θα απαντήσουν Βενιζέλος και Κουβέλης στη σύσκεψη που θα έχουν στο Μαξίμου, θα κριθεί η τύχη της κυβερνητικής συνοχής και το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης.

Επίσης θα φανεί αν πρόκειται για γκάφα Σαμαρά ή εκβιασμό. Οπισθοχώρηση Σαμαρά σημαίνει στραπάτσο για τον ίδιο και το κόμμα του. Επιμονή Σαμαρά να γίνει αναδιάρθρωση με κλειστή την ΕΡΤ σημαίνει ότι πάμε για κάλπες. Ισως να αναζητηθεί μια μέση λύση που να εκτονώνει την κρίση και να δίνει μια ακόμη παράταση ζωής στην κυβερνητική συνεργασία. Πάντως έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται να έχει πολύ μέλλον, παρά το ότι οι εκλογές είναι το χειρότερο που μπορεί να γίνει, καθώς η χώρα κινείται μεταξύ σφύρας και άκμονος ενώ οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ανάγκη ανασύνταξης και απαιτείται ακόμα αρκετός χρόνος.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο λαός δεν μπορεί να ζει συνεχώς με εκβιαστικά διλήμματα.