Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 08:30

Μετά την οριστική αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ: Δρομολογείται το ραντεβού για τον ανασχηματισμό

Γράφτηκε από την
Μετά την οριστική αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ: Δρομολογείται το ραντεβού για τον ανασχηματισμό

 

Σε τροχιά ανασχηματισμού βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποσύρει τους υπουργούς της που συμμετείχαν σε αυτή. Μαξίμου και Ιπποκράτους ήταν χθες σε διαρκή επαφή, ενώ ακυρώθηκε το ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Με δεδομένο αυτό εικάζεται ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να κλείσει το ζήτημα των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση.

Το επείγον του ανασχηματισμού προκύπτει από το γεγονός της παραίτησης υπουργών σε κρίσιμα πόστα, όπως είναι αυτό του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι στο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να εισέλθουν εκτός από πολιτικά και νέα, εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Ηδη από χθες νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή σε ομάδα συνεργατών του να συλλέξουν από τους υπεύθυνους των κοινοβουλευτικών τομέων τις προτάσεις της Ιπποκράτους ανά υπουργείο. Ανοιχτό παραμένει το θέμα της συμμετοχής του κ. Βενιζέλου στην κυβέρνηση, είτε σε υπουργική θέση είτε ως αντιπρόεδρος, είτε και με διπλή ιδιότητα.

Πάντως εκτιμάται ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση κάλυψη των κενών στα δύο υπουργεία, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να επιλεγεί η άμεση εφαρμογή του δομικού ανασχηματισμού.


NEWSLETTER