Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 20:25

Στα χέρια του Σταϊκούρα η ρύθμιση για τα πυροδάνεια

Γράφτηκε από την
Στα χέρια του Σταϊκούρα η ρύθμιση για τα πυροδάνεια

Μόνο η υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα απομένει για τη νέα ρύθμιση των πυροδανείων ώστε οι δανειολήπτες να πληρώσουν μόνο τους τόκους για το 2013 και το 2014. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση των Επιμελητηρίων πυρόπληκτων νομών, στην οποία μεταξύ άλλων υπενθυμίζεται και η πρόταση για μακροπρόθεσμη ρύθμιση των πυροδανείων. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Το "πράσινο φως" για την αναστολή δόσεων για τα εγγυημένα δάνεια πυρόπληκτων νομών έδωσε το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Στο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου, πέρασε άρθρο με το οποίο παρακάμπτεται το Συμβούλιο Εγγυοδοσίας του υπουργείου Οικονομικών για τη διευθέτηση των εγγυημένων δανείων. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η ρύθμιση των εγγυημένων δανείων εξαρτάται πλέον από τον υφυπουργό κ. Σταϊκούρα, ο οποίος μπορεί πλέον να εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο για την αναστολή δόσεων για τα εγγυημένα πυρόπληκτα δάνεια. Ο κ. Σταϊκούρας είχε πρόσφατα δεσμευθεί δημόσια για την εξέλιξη αυτή, επομένως θεωρούμε ότι εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος θα εκδοθεί και η σχετική εγκύκλιος, η οποία δεν αποτελεί φυσικά οριστική λύση του προβλήματος, είναι όμως μία "ανάσα" σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Η εγκύκλιος θα προβλέπει τη ρύθμιση όλων των δόσεων δανείων του 2013 και 2014, των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο, με προϋπόθεση την καταβολή μόνο των τόκων. Η πρόταση, φυσικά, των Επιμελητηρίων παραμένει η μακροπρόθεσμη ρύθμιση όλων των δανείων, εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο και μη, ενήμερων και καταγγελθέντων, στόχος για τον οποίο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αταλάντευτα». 

 

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Ηλείας Κώστας  Νικολούτσος, Λακωνίας Κωνσταντίνος Πανδής και Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER