Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 18:16

Η "Νέα Ελλάδα" του Αντ. Σαμαρά και η Νέα Ελλάδα των Ελλήνων

Γράφτηκε από την
Η "Νέα Ελλάδα" του Αντ. Σαμαρά και η Νέα Ελλάδα των Ελλήνων

Αρθρο του Ντ. Πλεμμένου

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να είναι το τελευταίο που ο Αντ. Σαμαράς επισκέπτεται την Μεσσηνία ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Οπως όλα δείχνουν, από την αρθρογραφία και το πολιτικό ρεπορτάζ, μετά τις εκλογές και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα υπάρξει η Νέα Ελλάδα. Ενα κόμμα μέσω του οποίου ο Αντ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να ανανεώσει την φυσιογνωμία του ως πολιτικού ηγέτη και να κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το παρελθόν του. Θέλει να κάνει αυτοκάθαρση και η υστεροφημία του να κριθεί με νέα δεδομένα. Εχει άλλωστε και παιδιά που δεν θα ήταν έκπληξη αν τα απασχολήσει η πολιτική.

Για να μην προτρέχουμε όμως και λέμε μεγάλα λόγια, ας περιμένουμε να δούμε τι θα είναι αυτή η Νέα Ελλάδα. Πόσοι και ποίοι θα την δουν θετικά. Πόσοι και ποίοι θα εμπιστευτούν τον Αντ. Σαμαρά. Πόσοι και ποίοι θα του δώσουν μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να δημιουργήσει ένα κόμμα δικό του με νέα υλικά. Αφού βέβαια πρώτα απομακρύνει τα μπάζα του παρελθόντος που μέχρι σήμερα σκοντάφτουμε πάνω τους και όταν κάποιος διαμαρτύρεται τον παραπέμπουν στον οφθαλμίατρο ή στον ψυχίατρο.

Η Νέα Ελλάδα θέλει αρετή και τόλμη, θέλει ειλικρίνεια, καθαρό πολιτικό λόγο και μαγκιά. Δεν μπορεί να χτιστεί Νέα Ελλάδα με οσφυοκάμπτες, λαμόγια και πληρωμένη ενημέρωση.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλους τους χώρους που λειτουργούν με αξιοκρατία, μακριά από λαμογιές, δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν να είναι πρότυπα για τους γύρω τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι άνθρωποι και σε αυτούς στηρίζεται ακόμη αυτή η κοινωνία», έγραψε πρόσφατα σε άρθρο του ο Μεσσήνιος διευθυντής της "Καθημερινής" Αλέξης Παπαχελάς. Εχει κανείς αντίρρηση;

Αυτούς τους ανθρώπους -παρ’ ότι πολλοί κινούνται στον πολιτικό του χώρο- τους αγνόησε ο Αντ. Σαμαράς. Οσα μέτρα πήρε κινήθηκαν σε βάρος τους και σε όφελος όσων μάχονται την υγιή επιχειρηματικότητα και νέμονται παντοιοτρόπως την εξουσία την οποία -αν δεν τους συνέδεσε ο ίδιος- τους επέτρεψε να… εκπροσωπούν.

Τι είναι αυτό το άρθρο, θα αναρωτηθείτε. Είναι μια στείρα αντιπολίτευση που βολεύει τους αντιπάλους του Σαμαρά, είναι κάποιες εξυπνάδες που τις λένε όσοι δεν ξέρουν πώς κυβερνάται μια χώρα ή μήπως είναι κάποιες αλήθειες όπως τις ακούμε κάθε μέρα στην πιάτσα την οποία νομίζει ότι γνωρίζει ο πρωθυπουργός με πληροφορίες μέσα από διαύλους ενημέρωσης που εμπιστεύεται;

Ο,τι και αν λέει το άρθρο, κρίνεται. Ο,τι και αν πιστεύει ο καθένας από εσάς είναι σεβαστό. Εμείς απλά παραθέτουμε τις δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς που κάποιοι ίσως θεωρήσουν ρίσκο να γράφονται τούτη την ώρα. Πότε όμως θα γραφτούν, κατόπιν εορτής;

Βέβαια δεν είναι μόνο η μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε Νέα Ελλάδα το ζητούμενο. Τα ίδια και χειρότερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα περισσότερα κόμματα. Η επόμενη ημέρα των εκλογών θα ξημερώσει αλλιώς. Πώς ακριβώς δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θα ξημερώσει αλλιώς. Το ζητούμενο δεν είναι η Νέα Ελλάδα του Αντ. Σαμαρά, ούτε η... Αλλη Ελλάδα του Τσίπρα, του Βενιζέλου ή όποιου άλλου. Το ζητούμενο είναι η Νέα Ελλάδα των Ελλήνων. Ποιος θα την δημιουργήσει αυτή;

Τη Νέα Ελλάδα θα την δημιουργήσουν -αν την θέλουν- οι ίδιοι οι Ελληνες. Αυτοί που δουλεύουν και προκοπή δεν βλέπουν. Αν θέλουν να μην αλλάξει τίποτα ας ψηφίσουν τους ίδιους. Τότε όμως ας… το βουλώσουν. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται.

Υ.Γ. Αποφύγαμε επίτηδες να ασχοληθούμε με τις δημοτικές και περιφερειακές κάλπες γιατί εκεί δεν γνωρίζει το σκυλί τον αφέντη του. Είναι ένα πεδίο το οποίο δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Δυστυχώς η αυτοδιοίκηση είναι χειρότερη του κράτους, με κυρίαρχα τα συμφέροντα και την διαφθορά στα όρια της μαφίας. Κι εδώ η κάθαρση είναι αδήριτη ανάγκη, αλλά η νέα πενταετία δυστυχώς δεν προσφέρεται για ευοίωνες προβλέψεις.


NEWSLETTER