Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 12:12

Ταγαράς: "Το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί έργα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής"

Γράφτηκε από την
Ταγαράς: "Το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί έργα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής"

«Το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί μέσα από το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα περιβαλλοντικά έργα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, με αφορμή σχετική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο, στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο και τις νέες πολιτικές του ΥΠΕΚΑ.

 

«Στο ΥΠΕΚΑ σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που εξυπηρετούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος» αναφέρει ο κ. Ταγαράς.

«Οι πρωτοβουλίες που αναλάβαμε τους τελευταίους μήνες για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση, για τις πράξεις εφαρμογής, για τις χρήσεις γης, για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, για τον εκσυγχρονισμό της δασικής νομοθεσίας, για τον ηλεκτρονικό τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών, για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου είναι πολιτικές που λύνουν παθογένειες και προβλήματα ετών» τονίζει.

Ειδικότερα, η ημερίδα, με θέμα «Έργα και Πολιτικές για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Κορινθία» που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον δήμο Κορινθίων και το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη), τη Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 17:00. Η εκδήλωση θα καλύψει μια ευρεία θεματολογία σχετικά με τις νέες πολιτικές του ΥΠΕΚΑ και τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου στην Κορινθία, την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και την ενεργοποίηση νέων έργων ΕΣΠΑ 2014-2020 ως στρατηγικών μοχλών ανάπτυξης. Την εναρκτήρια ομιλία της Ημερίδας θα απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νικόλαος Ταγαράς.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» (ΕΠΠΕΡΑΑ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER