Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 18:56

Απάντηση Κατρούγκαλου στο μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη μη ορκοδοσία

Γράφτηκε από την
Απάντηση Κατρούγκαλου στο μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη μη ορκοδοσία

Απάντηση στο μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για το άρθρο του κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, στο γεύμα του Δήμου Καλαμάτας για τη γιορτή της Υπαπαντής.

 

Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού των ρόλων Εκκλησίας - Κράτους χωρίς να τίθενται σε αντιπαράθεση και παρατήρησε πως  "αυτό δε σημαίνει ότι δε σεβόμαστε και δεν τιμούμε την Ορθόδοξη Εκκλησία. Εχει σημαδέψει την ιστορία και την παράδοση της χώρας".  Επεσήμανε πως "ο  λαϊκός κλήρος ήταν πάντα με την πρόοδο και  τη δημοκρατία. Ηταν μεγάλη η συμβολή του κλήρου στην Εθνική Αντίσταση" και υπενθύμισε ότι "τρεις μητροπολίτες όρκισαν την κυβέρνηση του βουνού". Ενημέρωσε ότι πρόκειται να συζητήσουν με στόχο τον κοινωνικό  ρόλο Κράτους και Εκκλησίας σε παράλληλη πορεία.

Για την πορεία της χώρας και της κυβέρνησης ο  κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι "χρειάζεται η ενότητα του λαού και του έθνους", διαβεβαίωσε πως "θα είμαστε συνεπείς με τις εξαγγελίες μας" και δεσμεύτηκε για "διοίκηση στην υπηρεσία του λαού μακριά από τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις".

 

Για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία υπενθύμισε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κλειστό της Παραλίας για τα αγροτικά ζητήματα, την εθνική αγροτική πολιτική και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, καθώς και για τους οδικούς άξονες του νομού και της Πελοποννήσου.


NEWSLETTER