Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 18:14

Στο Σταθάκη ο Αραχωβίτης για το Λεύκτρο - Σπάρτη

Γράφτηκε από την

Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κορίνθου -Τρίπολης - Καλαμάτας - Σπάρτης αποτελεί το θέμα της συνάντησης που θα έχει σήμερα στην Αθήνα, με βουλευτές και φορείς της Λακωνίας, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λάκωνα βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τον υπουργό για το ίδιο θέμα, στη σημερινή συνάντηση «θα παρασχεθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου προς επίσπευση των διαδικασιών και τελικά την ολοκλήρωση του έργου».

Ο βουλευτής προσθέτει, ότι χθες ο υπουργός τον ενημέρωσε πως «τα μέτρα αναδιάρθρωσης της σύμβασης παραχώρησης έχουν ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και εκκρεμεί η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το ΣτΕ».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο Στ. Αραχωβίτης γνωστοποιεί επίσης ότι πρόκειται επίσης να μετάσχει σήμερα και στην έκτακτη σύσκεψη που συγκαλεί σήμερα στη Σπάρτη η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα με θέμα τον οδικό άξονα Λεύκτρο - Σπάρτη.