Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 22:57

Τσιρώνης από Πύργο: "Το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό κόλπο θα πατάξει την αυθαιρεσία"

Γράφτηκε από την

«Το προεδρικό διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, όχι μονάχα δεν απειλεί την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά αντίθετα θα πατάξει την αυθαιρεσία που αποτελούσε επί χρόνια τροχοπέδη και υποβάθμιζε το μέλλον της περιοχής».

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στον Πύργο, με φορείς και πολίτες της Ηλείας. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε με αφορμή την συνάντηση, «ο ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος με τους πολίτες είναι η προϋπόθεση για την σωστή τους ενημέρωση», ενώ σημείωσε ότι «ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον όλες τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις φορέων και πολιτών, τις οποίες θα ενσωματώσουμε στο προεδρικό διάταγμα».

Σχετικά με τον Κυπαρισσιακό κόλπο, ο Γιάννης Τσιρώνης είπε ότι, «θέλουμε να κάνουμε κόσμημα την παραλία και να πατάξουμε την άναρχη δόμηση και ό,τι υποβαθμίζει την περιοχή». Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι ο Κυπαρισσιακός κόλπος είναι παγκόσμιο μνημείο της φύσης και θα μπορούσε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν τίθεται ζήτημα ερημοποίησης, αφού όπως ανέφερε, «όλες οι περιοχές στον κόσμο που έχουν ανάλογα πάρκα, γίνονται πόλος έλξης και οικονομικής ανάπτυξης».

Όσον αφορά στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από αιρετούς για την βελτίωση ορισμένων διατάξεων του προεδρικού διατάγματος, είπε ότι πολλές από αυτές είναι εποικοδομητικές, και επανέλαβε ότι το προεδρικό διάταγμα πρέπει να συνταχθεί το ταχύτερο δυνατό.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, είπε ότι «οι σοβαροί επενδυτές θέλουν κανόνες και πως με το νέο προεδρικό διάταγμα θα εκλείψουν η αναρχία και έλλειψη σεβασμού.» Αναφερόμενος στο θέμα της παραλίας, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να είναι επισκέψιμη και θα έχει κανόνες προστασίας. Καταλήγοντας ο Γιάννης Τσιρώνης είπε πως «δεν θα δεχτούμε για κανένα λόγο να μείνει περιοχή ξέφραγο αμπέλι».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος όσο και δήμαρχοι του νομού, έκαναν τις παρατηρήσεις τους, ενώ ο λόγος δόθηκε και σε αρκετούς εκπροσώπους φορέων, για να διατυπώσουν τις επισημάνσεις τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ