Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 17:29

Σφοδρή επίθεση Κουκούτση σε Κατσίβελα με φόντο τη συγγένεια με το Σαμαρά

Γράφτηκε από την

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα εξαπολύει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης, για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Τέλλου Αγρα στους Γαργαλιάνους, αποδίδοντάς το στη συγγενική σχέση του δημάρχου με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κουκούτση έχει ως εξής:

"Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θεώρησα καθήκον μου να επισκεφτώ την πόλη των Γαργαλιάνων για να συμμετάσχω στις εκδηλώσεις προς τιμήν του ήρωα Μακεδονομάχου Τέλλου Αγρα. Στη συγκεκριμένη όμορφη εκδήλωση της 10ης Ιουλίου από τους βουλευτές Μεσσηνίας παραβρέθηκα μόνο εγώ.

Οταν λοιπόν άρχισε η κατάθεση στεφάνων κλήθηκαν να καταθέσουν οι τοπικές αρχές, οι στρατιωτικές αρχές, οι οικογένειες των ηρώων, οι πάρεδροι, οι πρόεδροι και πάμε λέγοντας. Ο μόνος θεσμός που δεν κλήθηκε να καταθέσει ήταν το Ελληνικό Κοινοβούλιο διά του μοναδικού αντιπροσώπου του.

Η δικαιολογία που πιθανότατα να προταχθεί είναι ότι δεν υπήρχε έγκριση του γραφείου πρωτοκόλλου της Βουλής. Τέτοια όμως έγκριση απαιτείται όταν ο αρμόδιος δήμος έχει στείλει επίσημη πρόσκληση στο Κοινοβούλιο, πράγμα που δεν είχε πράξει ο Δήμος Τριφυλίας, γεγονός που γνώριζα κατόπιν επικοινωνίας μου με την αρμόδια υπηρεσία από τις 6-7-2017.

Ο κ. δήμαρχος δεν ενήργησε ως αιρετός άρχοντας όλων των δημοτών του αλλά ως πειθήνιο όργανο του εξ αγχιστείας εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού. Η προσβολή δεν ήταν προσωπική αλλά απέναντι στον θεσμό του Κοινοβουλίου και κυρίως απέναντι σε αυτούς τους συνδημότες του που με τίμησαν με την ψήφο τους εμένα και το κόμμα που με στήριζε (και δόξα τω Θεώ ήταν πολλοί!)

Ο μικρόψυχος κ. Κατσίβελας πρέπει να αντιληφθεί ότι ο δήμος δεν είναι βιλαέτι του, ούτε πολιτικό γραφείο του κ. Σαμαρά. Μπορεί να κατάλαβε ότι δεν θα ξανακάτσει στην καρέκλα του δημάρχου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τον θώκο του με εμπάθεια και έλλειψη της στοιχειώδους ευπρέπειας. Το δυστύχημα είναι ότι το πολιτικό του ανάστημα μικραίνει ακόμα πιο πολύ συγκρίνοντας τη συμπεριφορά του με αυτήν της πλειοψηφίας των υπολοίπων συναδέλφων του στον νομό που τους διακρίνει η ευγένεια κι όχι η... Ευγενία.

Εξάδελφέ του, αγαπητέ Τάκη, μάθε λοιπόν ότι μπορεί να μην είμαι σε κομματικό σχηματισμό αλλά δεν απεμπόλησα τις ιδέες και την πίστη μου συνεχίζοντας να μάχομαι απέναντι σε αυτό που πρεσβεύεις εσύ και κάποιοι άλλοι… στο παλιό, το μίζερο, το μικρόψυχο!

Εγώ δεν υπήρξα ποτέ μικροπρεπής και το διαπίστωσες στη Βουλή, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όταν κλήθηκα να κρίνω την τοποθέτησή σου στη ΔΥΠΕ...

Εξάδελφε, σε αφήνω στην κρίση του κόσμου…".