Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 08:31

Διευκρινίσεις Κοζομπόλη για τροπολογία Κτηματολογίου

Γράφτηκε από την
Διευκρινίσεις Κοζομπόλη για τροπολογία Κτηματολογίου

 

 

Με ανακοίνωσή της, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη ξεκαθαρίζει ότι η τροπολογία που κατέθεσε αφορούσε την παράταση της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών.

Η ίδια, τονίζει, δεν πολιτεύτηκε ποτέ ως «Μαυρογιαλούρος» και δεν πρόκειται να το κάνει ούτε τώρα  προς άγραν ψήφων.

"Δεν κατέθεσα, ούτε πρόκειται να καταθέσω ποτέ «φωτογραφικές» τροπολογίες και να συναινέσω σε τέτοιου είδους πρακτικές. Η επίμαχη διάταξη, με την οποία προτείνεται να νομοθετηθεί επιμήκυνση κατά ένα έτος, της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, που λήγει το επόμενο διάστημα (στην Καλαμάτα 8 Αυγούστου), αφορά όλη τη χώρα", σημειώνει. Διευκρινίζει δε ότι "ανάλογη διάταξη είχε συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο όμως παρότι είχε κατατεθεί στη Βουλή, δεν θα εισαχθεί προς επεξεργασία και ψήφιση λόγω της επικείμενης διάλυσης της Βουλής". Επομένως "κατά την λήξη της άνω προθεσμίας δεν θα υπάρχει δυνατότητα νομοθέτησης".

Η κ. Κοζομπόλη εξηγεί ότι "η παράταση της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, προασπίζει αφ’ ενός τα δικαιώματα του ελληνικού Δημοσίου, αφ’ ετέρου την ιδιωτική περιουσία, που έχει καταχωριστεί εσφαλμένα στο Κτηματολόγιο". Και συνεχίζει λέγοντας ότι "η προσπάθεια ορισμένων να μου αποδώσουν συμπεριφορές, οι οποίες δεν μου αναλογούν είναι μάταιη, διότι τους διαψεύδει ο τρόπος που πολιτεύθηκα μέχρι τώρα". Επειδή όμως, "η ρύθμιση είναι αναγκαία, θα προσπαθήσω να νομοθετηθεί παρά τις κραυγές και τις σκοπιμότητες που αυτές εξυπηρετούν. Την αναγκαιότητα θα την αντιληφθούν αυτοί, τους οποίους αφορά και είναι πολλοί", καταλήγει η βουλευτής.


NEWSLETTER