Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 12:00

Δήλωση Δαβάκη για τους Λάκωνες αριστεύσαντες

Γράφτηκε από την

Μεγάλη περηφάνια  αλλά και μία αχτίδα ελπίδας για το μέλλον, μας έδωσε το δημοσίευμα τής Καθημερινής τής χθεσινής Κυριακής 29/7, όπου στη σελ.27,  διαβάσαμε ότι στις τρεις επιστημονικές κατευθύνσεις των υποψηφίων των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, η Λακωνία βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των περιοχών με τούς περισσότερους αριστούχους.

Στις μέρες που ζούμε και ενώ η ζωή μας έχει σφραγισθεί από τούς επαχθείς όρους τού Μνημονίου που την έχουν μεταβάλλει σε μία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη πορεία δρόμου αντοχής αλλά και αγωνίας για το αύριο, τέτοια γεγονότα  προσφέρουν τονωτικές ενέσεις αυτοπεποίθησης, θαυμασμού αλλά και πρωτόγνωρης χαράς.
Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τα Λακωνόπουλα  που με το προσωπικό τους αγώνα και μάλιστα σε ένα περιβάλλον μεγάλης οικονομικής κρίσης, μας έδωσαν αυτή τη χαρά. Έτσι απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν μόνο οι αρνητικοί δείκτες σ' αυτό το τόπο αλλά και οι δείκτες αγωνιστικής πορείας, συνεπούς και μεθοδικής πού οδηγούν σε τέτοια αποτελέσματα.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στην εξαίρετη εκπαιδευτική κοινότητα τής Λακωνίας η οποία συνέβαλλε αποφασιστικά σε αυτό το αποτέλεσμα, όπως φυσικά και στους γονείς των παιδιών μας που συμπορεύθηκαν αυτό τον αγώνα μαζί τους και δίπλα τους ...

Αυτή την ώρα που η Πατρίδα βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή των τελευταίων δεκαετιών, η νέα Λακωνική γενιά συμβολίζει με το παράδειγμά της, το δρόμο τής εξόδου από την κρίση μέσω τής αριστείας, που επιτυγχάνεται με σκληρή  δουλειά και μόχθο .