Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 11:54

Να μην επιβληθούν διόδια στον περιφερειακό της Καλαμάτας ζητάει ο Πετράκος

Γράφτηκε από την
Να μην επιβληθούν διόδια στον περιφερειακό της Καλαμάτας ζητάει ο Πετράκος

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: «Μη επιβολή διοδίων στον Κόμβο Καρέλια στον περιμετρικά δακτύλιο Καλαμάτας»

Η περιμετρική οδός Καλαμάτας, ως ανοιχτός αυτοκινητόδρομος μήκους 11 χιλιομέτρων, θα εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες χιλιάδες μετακινήσεις τόσο των δημοτών και κατοίκων του Καλλικρατικού δήμου Καλαμάτας όσο και των επισκεπτών του , συμβάλλοντας καθοριστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των ήδη υπερκορεσμένων δημοτικών οδών.

Για τους δεκάδες χιλιάδες δημότες, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Καλαμάτας αποτελεί καθοριστικό ζήτημα η χρήση του κόμβου Καρέλια χωρίς την πληρωμή διοδίων με δεδομένο ότι πρόκειται για μετακινήσεις που εκτελούνται ουσιαστικά εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας και για πολλούς χρήστες θα είναι πολλαπλές στην διάρκεια της ημέρας. Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο σήμερα οπού η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει υποστεί δραματική μείωση του εισοδήματος τους λόγω των αντιλαϊκών μέτρων.

Επιπλέον, η ελεύθερη χρήση του περιμετρικού ως και τον κόμβο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη του δήμου Καλαμάτας και ιδιαίτερα των περιφερειακών κοινοτήτων.

Είναι γνωστές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ ότι είναι αντίθετες με τις συμβάσεις παραχώρησης και συνεπώς και της επιβολής διοδίων συνολικά.

Το θέμα όμως της επιβολής διοδίων ακόμη και στον κόμβο Καρέλια θα αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση για τους πολίτες της περιοχής δεδομένου ότι σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης προβλέπεται σαφώς η διακριτική ευχέρεια για μη επιβολή πλευρικών διοδίων στο κόμβο Καρέλια και το ζήτημα παραμένει ανοιχτό προς διαπραγμάτευση μεταξύ του παραχωρησιούχου και του υπουργείου. Συνεπώς οφείλει το υπουργείο να επιβάλει στον παραχωρησιούχο την μη επιβολή διοδίων στον περιμετρικό δακτύλιο της Καλαμάτας.

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός:

  1. Θα προχωρήσει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις προς το συμφέρον των πολιτών με τον παραχωρησιούχο ώστε να μην επιβληθούν πλευρικά διόδια στον κόμβο Καρέλια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν η περιμετρική οδός Καλαμάτας;

 

 

 

Οι ερωτών βουλευτής

 

Πετράκος Αθανάσιος 


NEWSLETTER