Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 08:59

Στον Καραμανλή για αεροδρόμιο και οδικά έργα: Σύσκεψη για τον δρόμο προτείνει ο Μαντάς

Γράφτηκε από τον
Στον Καραμανλή για αεροδρόμιο και οδικά έργα: Σύσκεψη για τον δρόμο προτείνει ο Μαντάς

 

Τα θέματα της κατασκευής των δρόμων Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, Καλό Νερό - Τσακώνα και της αναβάθμισης του αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης  Κωνσταντακόπουλος" συζήτησαν ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη ο κ. Μαντάς πρότεινε στον υπουργό να διοργανωθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των βουλευτών Μεσσηνίας, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των εμπλεκόμενων δήμων και της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα βελτιωθεί ο υπάρχων δρόμος ή αν θα κατασκευαστεί νέος με βάση την παραλιακή χάραξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει η "Ε" ζητώντας να γίνει σύσκεψη για τη χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Για το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα ο κ. Μαντάς επιβεβαιώνει ότι θα αποφασίσουν οι Βρυξέλλες αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή: "Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να γίνει αντικείμενο της διαπραγμάτευσης του υπουργού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων".

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: "Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο υπουργός για την περαιτέρω ανάπτυξη του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας. Λόγω της μεγάλης αύξησης της επιβατικής κίνησης που παρουσιάζει κάθε χρόνο, το εν λόγω αεροδρόμιο είναι σε θέση να προσελκύσει από μόνο του σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, ώστε αφενός να αναβαθμιστούν οι υποδομές του και αφετέρου να καταστεί ένα από τα πιο ανεπτυγμένα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Κλείνοντας ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. υπουργό ότι τα τρία αυτά εμβληματικά έργα είναι σημαντικό να διεκδικηθούν, να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν εντός της τρέχουσας τετραετίας. Και τα τρία μαζί διαμορφώνουν τον βασικότερο άξονα ανάπτυξης της περιοχής, τόσο σήμερα όσο και στο διηνεκές".

Θ.Λ.


NEWSLETTER