Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 08:27

Χαρίτσης για απάντηση Παναγιωτόπουλου: “Αοριστολογίες για το μέλλον του στρατοπέδου Καλαμάτας”

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης για απάντηση Παναγιωτόπουλου: “Αοριστολογίες για το μέλλον του στρατοπέδου Καλαμάτας”

 

“Aσαφή” και “γενικόλογη έκθεση ιδεών άνευ ουσίας” χαρακτηρίζει την απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου για το μέλλον του στρατοπέδου της Καλαμάτας ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης.

Οπως σημειώνει ο κ. Χαρίτσης σε ανακοίνωσή του «στην απάντησή του ο κ. Παναγιωτόπουλος μεταξύ των άλλων περιορίζεται να απαντήσει οτι “...η λειτουργία του 9ου Σ.Π. μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις”. Καμιά απάντηση δηλαδή στο ερώτημα αν ισχύει ή δεν ισχύει η απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου για παύση λειτουργίας του στρατοπέδου στα τέλη Δεκεμβρίου. Mε την διαφαινόμενη “παραπομπή στις καλένδες” της... μη απάντησης του υπουργού Εθνικής  Αμυνας, συνεχίζεται το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από το ζήτημα αξιοποίησης του στρατοπέδου και εγείρει ερωτήματα ποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαιώνιση ενός θέματος, που έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια».

Και καταλήγει: «Τον λόγο πλέον έχουν η τοπική αυτοδιοίκηση, οι ενεργοί πολίτες και οι μαζικοί φορείς της Καλαμάτας για να διεκδικήσουν επιτέλους μόνιμη λύση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, προς όφελος του λαού και της νεολαίας της πόλης μας. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους».


NEWSLETTER