Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 21:31

Χαρίτσης για την καθυστέρηση δημοπράτησης του αλιευτικού Μαραθούπολης

Χαρίτσης για την καθυστέρηση δημοπράτησης του αλιευτικού Μαραθούπολης

 

Την καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης, παρά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ τον περασμένο Ιούνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης.

Εστιάζοντας στις ανησυχίες που προκαλεί στην τοπική κοινωνία, ο Αλ. Χαρίτσης ζητεί να μάθει τα αίτια της καθυστέρησης, δεδομένου ότι “το έργο στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ελλιμενισμού στο καταφύγιο, και ως εκ τούτου στην ανάπτυξη της πρωτογενούς τοπικής παραγωγής, με πολλαπλασιαστικά οφέλη και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τριφυλίας”.

Ακόμα, ο βουλευτής ρωτά το αρμόδιο υπουργείο, “σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση, “προκειμένου να εξασφαλίσει την άμεση έναρξη του σχετικού διαγωνισμού, ώστε να μην χαθούν τα διαθέσιμα κονδύλια”.

Να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης, με βάση το εγκεκριμένο τεχνικό δελτίο της πράξης, η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου. “Είναι πολύ σημαντικό η δημοπράτηση να γίνει άμεσα, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι εργασίες την άνοιξη με ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες, αφού το έργο πραγματοποιείται σε θαλάσσια περιοχή”, παρατηρεί ο Μεσσήνιος βουλευτής.