Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 09:39

Χαρίτσης με Αθανασόπουλο για έργα Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης με Αθανασόπουλο για έργα Δήμου Μεσσήνης

 

Για τα σημαντικά έργα του δήμου που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ενημέρωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τον βουλευτή Μεσσηνίας, εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργό Αλέξη Χαρίτση, σε επίσκεψή του στο Δημαρχείο την περασμένη Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε φιλικό κλίμα, ο κ. Χαρίτσης συνεχάρη τον κ. Αθανασόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε να έχει μία δημιουργική και επιτυχημένη θητεία. Ακολούθως, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία μελετών και έργων στον Δήμο Μεσσήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε για τα έργα υποδομής που εντάχθηκαν πρόσφατα στο ΠΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα για τη βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Μεσσήνη-Λάμπαινα και για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας.

Επίσης, σε αναμονή προς ένταξη στο ΠΔΕ της Περιφέρειας είναι το έργο εγγειοβελτιωτικών υποδομών Τ.Κ. Τρικόρφου και στο “Φιλόδημος” οι δύο προτάσεις που έχουν υποβληθεί για τη βελτίωση του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης με τοποθέτηση ταρτάν και ηλεκτροφωτισμού και την αποπεράτωση και επανάχρηση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή προχωρά για την προετοιμασία αναπτυξιακών έργων υποδομής, ενώ παράλληλα προωθεί και τις κοινωνικές υποδομές και τη λειτουργία δομών στήριξης. Συζητήθηκε, ακόμα, το θέμα της αναζήτησης νέας πηγής χρηματοδότησης από το 2021 της πρωτοποριακής διεθνούς πολιτιστικής δράσης “Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος” που διεξάγεται στην Αρχαία Μεσσήνη.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον τέως υπουργό για την επίσκεψή του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια, ενώ ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στο έργο της δημοτικής αρχής, όποτε παραστεί ανάγκη.


NEWSLETTER